Dünya Kadın Hakları Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Kadın Hakları Günü

Dünya Kadın Hakları Günü

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

05.12.2016 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Tok, mesajında, kadınların içinde olmadığı çalışmaların mutlak başarıya ulaşamayacağını belirterek, sosyal yaşamda kadınların önemli bir rol üstlendiğini hatırlattı.

Kadının toplumsal yaşama katılmasını sağlayan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri desteklediklerini belirten Tok, geliştirdikleri her projede kadınları düşünerek hareket ettiklerini kaydetti.

Lokal ve merkezlerde verilen kurslarla kadınlara hizmet sunduklarını bildiren Tok, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Mete Adanır Spor Tesisleri'mizde kadınlara özel fitness salonumuzda yüzlerce kardeşimize hizmet veriyoruz. Kadınların mutlu ve huzurlu bir aile tesis etmesi için aile okulu eğitim seminerlerimizi ve söyleşilerimizi sürdürmekteyiz. Derebahçe Sosyal Tesisleri'mizdeki düğün salonu ve yaşam merkezi, kadınların sosyal yaşantıları noktasında büyük önem taşımaktadır. Spor salonları, eğitim merkezi gibi çok fazla etkinliğin gerçekleştirildiği tesisimizde kadınlara ayrıcalık tanıdık. Yine Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı'nda kadınların istifadesi için Selçuklu mimarisine uygun cami ve külliye inşa ediyoruz."

AK Parti'nin başarısında, siyasette aktif olarak görev alan kadınların büyük payının olduğunu vurgulayan Tok, kadınların sosyal hayatın tam merkezinde, etkin, katılımcı ve yönlendirici unsur olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Tok, "Teşkilatlarımızda kadınlarımızın özel bir yeri vardır. Bunlardan birisi de seçilme konusunda AK Parti'nin verdiği fırsatlardır. Bunun sonucu olarak da ilimizden kadın bir milletvekili seçilmesi onurunu hep birlikte yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Anadolu kadının çalışkan ve vatansever olduğunu kaydeden Tok, "Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakar, o ilahi Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Kadın Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement