Dünya Kadınlar Günü - Ergin - Şahin - - Son Dakika
Güncel

Dünya Kadınlar Günü - Ergin - Şahin -

Dünya Kadınlar Günü - Ergin - Şahin -

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin ve AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, partili kadınlarla bir araya geldi.

09.03.2014 23:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin ve AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, partili kadınlarla bir araya geldi.

AK Parti İl Kadın Kolları Teşkilatı tarafından bir otelde düzenlenen programda konuşan Ergin, 2010 yılında kadınlara pozitif ayrımcılık yapmayı ön gören Anayasa değişikliğine gittiklerini, ancak kanunları değiştirmenin tek başına yeterli olmayacağını ve eğitim kurumlarında da bu anlayışın işlenmesi gerektiğini belirtti.

Yaklaşan yerel seçimleri kazanmak için herkesin çok çalışması gerektiğini ifade eden Ergin, seçimlere kadar hiç kimsenin rehavete kapılmaması istedi.

Ergin, 365 günün her bir gününün kadınlar günü olarak kutlaması gerektiğine inan, kadınların toplumda hak ettikleri yere gelmesi için Türkiye'de bu tablonun değişmesi için yola çıktıklarını söyledi.

AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin de konuşmasında Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın liderliğinde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, sözde kararda milletin olduğunu ve önce insanı yaşat ki devlet yaşasın dediklerini ayrıca ilklerin ve ilkelerin partisi olarak yola çıktıklarını kaydetti.

Kadınların dünyanın nesnesi olarak değil, öznesi olacağını ifade eden Şahin, ''Sadullah Ergin, bakanlığı dönemi boyunca önce kadın dedi. Eğitimde, sağlıkta, hak ve adalette önce kadın dedi. Kadınsız demokrasi olmaz, kadınsız kalkınma olmaz dedi. Ben kendisine bugüne kadar yaptıkları için teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Şahin, Gaziantep'in ilk kadın vekili ve bakanı olduğunu ve şimdi de ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olacağına inandığını belirtti.

Programa, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal ve çok sayıda kadın partili katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Kadınlar Günü - Ergin - Şahin - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement