Dünya Kadınlar Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: "Biz artık farklı akıllardan emir almıyoruz.

09.03.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti hükümetinin sadece milletten emir aldığını belirterek, "Biz artık farklı akıllardan emir almıyoruz. Biz, artık bizi seçen ne diyorsa onu yapıyoruz. Bizi seçen, 'kal' derse kalırız, 'git' derse gideriz. İngiltere'den, Almanya'dan, Amerika'dan, İsrail'den, Pensilvanya'dan emir almayacağız. Ömrümüzün sonuna kadar bu emri milletimizden alacağız" dedi.

İslam, Geyve Belediyesince spor salonunda düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarıyla kadınlara önemli haklar getirildiğini söyledi.

Bu kapsamda 2004'te yapılan anayasa değişikliğiyle kadınlara pozitif ayrımcılık sağlandığına işaret eden İslam, "2005'te nüfusu 50 bini geçen belediyelere kadın sığınma evi kurma zorunluluğu getirdik. Çocuğu olan kadınlara 5 yıl erken emeklilik imkanı sağlandı. Buna benzer birçok hakkı, kadınlarımızın hizmetine sunduk. Kadın istihdamını artırmak için genelgeler yayımladık" diye konuştu.

İslam, kadınların her türlü devlet teşviğinden faydalanması için düzenlemeler yapıldığını kaydederek, çalışan kadınların ölümü durumunda yakınlarına aylık verildiğini anımsattı.

İslam, şöyle devam etti:

"Eşitlik budur, eskiden erkekler öldüğünde çocuklarına ve eşlerine maaş bağlanıyordu ama kadın öldüğünde maaş kesiliyordu. Bu eşitsizlik ortadan kalktı artık. 65 bin kadına da mikro kredi verdik. İktidara gelmemizle anne ölüm oranları, 100 binde 64'ten, 100 binde 15'e düştü. Bebek ölüm oranları da binde 29'dan, binde 9'a düştü. Bugün yapılan şeyler, 20 yıl önce de yapılabilirdi ama yapmadılar çünkü devletin hortumları cebe bağlanmıştı. Bugün bizi yolsuzlukla suçlayanlar, aslında 10, 20 yıl önce, bu milletin bütün kaynaklarını kullanarak kendilerini zengin edenler değil mi? Hangi yüzle şimdi bize kara çalıyorlar?"

"Bizi kesip yapıştırılmış kasetlerle mi devirecekler?"

İslam, AK Parti iktidarının zorlu süreçlerden başarıyla çıktığını anlattı.

AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı döneminde yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele ettiğine dikkati çeken İslam, "Adaletsizlikle, hukuksuzlukla, darbelerle, savaşlarla mücadele ediyoruz. Bütün bunlar mı bizim suçumuz? Sizi sevmek mi bizim suçumuz? Milletimize hizmetkar olmak mı bizim suçumuz? O yüzden mi bu kasetler çıkıyor şimdi? Bizi orduyla, silahla, topla, yalanla deviremediler. Bizi kesip yapıştırılmış kasetlerle mi devirecekler? Geçti o günler. Biz gözümüzü açtık artık, geleceğimize sahip çıkmayı öğrendik" şeklinde konuştu.

İslam, sözlerini şöyle tamamladı:

" Türkiye, geleceğine sahip çıkmayı öğrendi. Bunu, dünyanın patronu olduklarını zannedenlere 'one minute' dediği zaman öğrendik. Onlar, Türkiye'yi ilelebet kendi tayin ettikleri başbakanlarla yöneteceklerini zannetti. Biz artık farklı akıllardan emir almıyoruz. Biz, artık bizi seçen ne diyorsa onu yapıyoruz. Bizi seçen, 'kal' derse kalırız, 'git' derse gideriz. İngiltere'den, Almanya'dan, Amerika'dan, İsrail'den, Pensilvanya'dan emir almayacağız. Ömrümüzün sonuna kadar bu emri milletimizden alacağız. Millet arkamızda olduğu sürece kimse bileğimizi bükemez." - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Kadınlar Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement