Dünya Kadınlar Günü" Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Dünya Kadınlar Günü" Konferansı Düzenlendi

Dünya Kadınlar Günü" Konferansı Düzenlendi

Sakarya Üniversitesi‘nde, ‘Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında bir konferans düzenlendi.

03.03.2015 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi'nde, 'Dünya Kadınlar Günü' kapsamında bir konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Psikolog Sündüs Sancakoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Günümüz dünyasının sorunlarını depresyon, intihar, şiddet, boşanmalar, alkolizm ve madde kullanımı şeklinde sıralayan Sancakoğlu, sağlıklı yaşamı ise sadece hastalanmama hali olarak değil, fiziksel, ruhsal ve toplumsal olarak tam bir iyilik hali olarak tanımladı. Eğitim konusunun ise, insanın kendisi için yapabileceği pozitif durumların başında geldiğini ifade eden Sancakoğlu, " Eğitim, bireyi güçlendirir. İnsanı hayata hazırlar. Alanında donanımlı olmasını sağlar ve bireyi en güçlü kılacak nedenler biridir" dedi.

Daha iyi bir yaşam sürdürebilmek için, otokontrol ve kendini yönetebilmenin çok önemli olduğunun altını çizen Sancakoğlu, duygu, düşünce ve davranışların yönetilmesi gerektiğini söyledi. Öfke, kaygı, hüzün ve korku davranışlarını normal bir durum olarak değerlendiren Sancakoğlu, "Bu tür durumlar, insanın hayatında her zaman meydana gelebilecek durumlardır. Bunlar normal şeyler. Ancak bu durumların kontrol edilmesinde ise bir sınır var" dedi. Kontrolsüz insanların öncelikli olarak kendisine zarar verdiğini belirten Sancakoğlu, "Kontrolsüz davranan kişiler öncelikle kendi sağlığına zarar veriyor. Kişi kendi enerjisini bitiriyor ve enerjisini verimli kullanamıyor" diye konuştu.

Konferans sonunda Psikolog Sündüs Sancakoğlu'na, Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Arslan tarafından çiçek takdim edildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Kadınlar Günü' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement