Dünya Kanser Günü - Son Dakika
Sağlık

Dünya Kanser Günü

ÜSKÜP/ Dünya Kanser Günü dolayısıyla Üsküp ve Saraybosna'da düzenlenen etkinliklerde, Makedonya ve Bosna Hersek'te kanser hastalarının sayısının arttığı kaydedildi.

04.02.2016 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÜSKÜP/ Dünya Kanser Günü dolayısıyla Üsküp ve Saraybosna'da düzenlenen etkinliklerde, Makedonya ve Bosna Hersek'te kanser hastalarının sayısının arttığı kaydedildi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen etkinlikte, "Borka" Kanserle Mücadele Derneği ile Makedonya Sağlık Bakanlığı temsilcileri, ülkenin ünlü isimleriyle bir araya geldi.

Dünya genelinde "Yapabiliriz, Yapabilirim" sloganıyla düzenlenen etkinlikte konuşan "Borka" Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Biba Dodeva, kanserden ölüm oranlarında Makedonya'nın Avrupa'da dördüncü, dünya genelinde ise altıncı sırada yer aldığına dikkati çekti.

Makedonya'da geçen yıl 4 bin 200 kişiye kanser teşhisi konduğuna işaret eden Dodeva, erkeklerde en çok akciğer, kadınlarda ise meme kanserine rastlandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı yetkilisi Jovanka Kostovska da kanser gibi habis hastalıkların erken teşhis edilmesinin önemine işaret ederek, bunun Bakanlığın da önceliği olduğunu ve bu kapsamda her yıl kanser taraması için özel programlar uygulayacaklarını aktardı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Rönesans Derneği tarafından düzenlenen seminerde de kanserle mücadeleye dikkat çekildi.

Saraybosna Üniversitesi Kliniği Onkoloji Bölümünden Dr. Una Delic, burada yaptığı konuşmada, ülke genelinde son beş yılda kanser hastalarının sayısında artış gözlendiğini, beş yıl önce her 100 bin kişinin 291'inde rastlanan kanserin bugün 439'a yükseldiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Dünya Kanser Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement