Dünya Karapapak Türkleri Birliği Kars'ta İftar Yemeği'nde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Dünya Karapapak Türkleri Birliği Kars'ta İftar Yemeği'nde Buluştu

Dünya Karapapak Türkleri Birliği Kars\'ta İftar Yemeği\'nde Buluştu

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) Karslılarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

17.06.2016 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) Karslılarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen İftar Yemeği'ne KARPAT Genel Başkanı Seyfullah Türksoy'da telefonla katıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftar yemeğinde konuşan KARPAT Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Öztürk, Birliği'nin kuruluş amacını anlattı.

Öztürk, "Kısa adı KARPAT olan birlik, Sosyal, kültürel ve ekonomik yardımlaşmayı ilke edinmiş bir kültür harekatı olarak kurulmuş ve Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Bulgaristan, İran gibi ülkelerde ve Türkiye'nin 42 ilinde yaşayan yaklaşık 30 milyona yakın karapapak Türklerini bir araya getirerek bu ülkelerde yaşayan karapapak Türkleri arasında bir köprü olarak ekonomide, kültürde birliktelik sağlamayı hedef almıştır" dedi.

KARPAT, Gazeteci ve araştırmacı yazar olan ve Türk dünyasına büyük hizmetleri olan Seyfullah Türksoy' un Genel Başkanlığı'nda kurulan birliğin, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Bulgaristan, İran gibi ülkelerden ve ülkemizin birçok ilinden sivil toplum kuruluş temsilcileri, bilim adamları, akademisyen, iş adamı ve bürokratlardan oluşan 30 kişi yüksek istişare konseyi, 30 kişi yönetim kurul üyesi, 30 kişi gençlik kolları yönetimi ve 30 kişi kadın kolları yönetimi olmak üzere 120 kişilik güçlü ekipten oluşan kadro, bu birliğin çatısı altında hizmet etmeye aday olmuştur.

Kısa süre önce temeli atılan Dünya Karapapak Türkleri Birliği 29 Ekim'de İstanbul'da 10 ülkenin katılımıyla karapapaklar Türk Dünyası Kurultayı, ardından İstanbul, İzmir, Ankara ve Kocaeli'nde yaşayan karapapaklarla istişare toplantısı, ardından İstanbul'da bölgede yaşayan karapapak iş adamlarıyla ekonomik iş birliği toplantısı, Nevruz Bayramı'nda Bursa'da 10 ülkeden milletvekillerinin, iş adamlarının, sanatçıların katılımıyla Bursa Karapapaklar Kültür Kurultayı ve geçtiğimiz ay Sivas'ta birçok ülkeden katılan sanatçıların katılımıyla Sivas Karapapak Kültür Kurultayını başarıyla gerçekleştirildi.

Öte yandan Karapapakların yurdu Kars'ta kısa süre sonra yaklaşık 10 ülkenin katılımıyla aşıklar yarışması ve kurultayı yapılması planlanıyor.

KARPAT'ın düzenlediği iftar yemeği daha sonra yöresel aşıklarının seslendirdiği türkü ve hikayelerle devam etti. İftar yemeği yoğun ilgi gördü. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Karapapak Türkleri Birliği Kars'ta İftar Yemeği'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement