Dünya Kehribar Yolu Projesinde Türkiye'yi Oltu Taşı Temsil Edecek - Son Dakika
Yerel

Dünya Kehribar Yolu Projesinde Türkiye'yi Oltu Taşı Temsil Edecek

Dünya Kehribar Yolu Projesinde Türkiye\'yi Oltu Taşı Temsil Edecek

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Litvanya Turizm Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan “Dünya Kehribar Yolu” projesinin komite toplantısı Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlendi.

10.06.2014 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Litvanya Turizm Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan "Dünya Kehribar Yolu" projesinin komite toplantısı Litvanya'nın Vilnius kentinde düzenlendi.

Toplantıya Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Oltu taşı üreticisi Serdar Kümbet, KUDAKA Erzurum Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Emre Aydın ve Oltu taşı üzerine çalışmalar yürüten KUDAKA Uzmanı Emine Bilgen Eymirli katıldı.

Litvanya, Estonya, Polonya, Rusya, Ukrayna, Belarus, Almanya, Azerbaycan ve Macaristan'ın dahil olduğu projede Türkiye'nin Oltu taşı ile temsil edilmesine yönelik katılım sağlanan programda; Oltu taşı rezervi, kullanım alanları, bölge turizm potansiyeli gibi alanlarda sunum yapıldı. Bir kehribar türü olan Oltu taşının markalaşması sertifikasyonu gibi konularda tecrübe paylaşımı gerçekleştirildi.

2015 yılında Dünya Kehribar Konferansı'nın Erzurum'da düzenlenmesine yönelik girişimde bulunuldu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Kehribar Yolu Projesinde Türkiye'yi Oltu Taşı Temsil Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement