Dünya Kobi Forumu Vakfı Merkezi İstanbul'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Dünya Kobi Forumu Vakfı Merkezi İstanbul'da Açıldı

Dünya Kobi Forumu Vakfı Merkezi İstanbul\'da Açıldı

* Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Dünya KOBİ Forumu'nu büyük beklentilerle kurduk. Çıtayı çok yükselttik" Haber-Kamera: Özgür ARSLAN İstanbul /DHA Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul'da Dünya KOBİ Forumu Vakfı Merkezi'nin açılışına katıldı.

23.05.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Başbakan Yardımcısı Ali Babacan,

"Dünya KOBİ Forumu'nu büyük beklentilerle kurduk. Çıtayı çok yükselttik"

Haber-Kamera: Özgür ARSLAN İstanbul/DHA

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul'da Dünya KOBİ Forumu Vakfı Merkezi'nin açılışına katıldı.

TOBB Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen açılışan Babacan'ın yanısıra, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ICC Genel Sekreteri John Danilovich katıldı.

"DÜNYA EKONOMİSİNİN TAM DA OMURGASINI OLUŞTURUYOR"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan KOBİ'lerin dünya ekonomisinin omurgası olduğunu belirterek ? Büyük şirketlerin dünya ekonomisindeki payları önemli, öte yandan KOBİ'ler gelişmiş ülkelerde dahil olmak üzere dünya ekonomisinin tam da omurgasını oluşturuyor. Bu gün dünyada teknolojide en ileri firmalara bir bakın, bu firmaların bunların önemli bir bölümünün bundan 10 sene önce aslında bir KOBİ olduğunu görürüz. Eğer gelecek diyorsak, değer üretmek diyorsak, yenilikçilik diyorsak KOBİ'lere çok dikkat etmemiz lazım" dedi.

"DÜNYA BANKASI TARAFINDAN DA GENİŞ KABUL GÖRDÜ"

KOBİ'lerin dünya ekonomisi için öneminin farkında olduklarını bunun içinde Dünya KOBİ Forumu'nu kurmaya karar verdiklerini belirten Ali Babacan 'Dünya KOBİ Forumu kurma fikrimiz Dünya Bankası tarafından da geniş kabul gördü. Arkasından OECD biz de varız dedi. Bunlar gerçekten teknik kapasitesi çok yüksek kuruluşlar. KOBİ'ler konusunda da çok ciddi birikimi var bu kuruluşların. Dolayısıyla Dünya KOBİ Forumu'nun bilimsel altyapısını bu iki kuruluş desteklemiş olacak. Öte yandan ICC (Dünya Ticaret Odası) gibi 130 ülkede yapısı olan bir kuruluş da burada kurucu" diye konuştu.

"DÜNYA KOBİ FORUMU'NU BÜYÜK BEKLENTİLERLE KURDUK"

KOBİ'lerin güçlü olmasının bankacılık sistemini güçlü hale getireceğini ifade eden Babacan 'KOBİ'ler güçlü olmazsa, bir ülkede KOBİ'ler sıhhatli çalışmazsa, KOBİ'lerin finans konusunda sorunu varsa o gelir bir gün bankacılık sistemini doğrudan vurabilir. Biz bunun için 2011 yılından itibaren Türkiye'de bazı düzenlemeleri başlattık. Makro ihtiyati tedbirler diyerek sıraladığımız ve kendi finansal komitemizin çalıştığı alanı şimdi çok efektif olarak kullanıyoruz. Düzenleyici kuruluşlarımız artık sadece kendi dar çerçevelerinden bakmıyorlar, resmin tümünü dikkate alarak hareket ediyorlar. Dolayısıyla artık Merkez Bankası, BDDK gibi kuruluşlar her biri eğer kendi dar alanından meseleye bakarsa toplam büyük problemleri çözemiyorsunuz. Mutlaka bu düzenleme gücünün ortak bir havuza konması gerekiyor ki nihayetinde hem makro istikrar açısından hem de mikro başarı açısından gerekli sonuçları elde edebilelim. İşte bunlar Dünya KOBİ Forumu'nun önümüzdeki dönemde üzerinde çalışması gereken çok önemli konular. KOBİ'lerin dünya katma değer zincirinin bir parçası olmasını sağlamak, KOBİ'lerin dışa açılmasını sağlamak, KOBİ'lerin birbirleriyle ve büyük şirketlerle kolay buluşmasını sağlamak. Bunların hepsi tek tek çok önemli konular. İşte biz, Dünya KOBİ Forumu'nu büyük beklentilerle kurduk. Çıtayı çok yükselttik. İnşallah bu yüksek çıtayı karşılayacak performansı Dünya KOBİ Forumundan görürüz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Kobi Forumu Vakfı Merkezi İstanbul'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement