Dünya Kültürü Pendik'te Buluştu - Son Dakika
Yerel

Dünya Kültürü Pendik'te Buluştu

Dünya Kültürü Pendik\'te Buluştu

12’nci Geleneksel Sanatçılar Buluşması düzenlenen törenle açıldı.

23.09.2016 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12'nci Geleneksel Sanatçılar Buluşması düzenlenen törenle açıldı. Bu yıl 24 ülkeden 51 sanatçının katıldığı buluşmada dikkat çekenler arasında 170 kiloluk Osmanlı Kilidi ve gerçeğine sadık kalarak yapılmış telkariler yer aldı.

Pendik Belediyesi ve Uluslararası Folklor ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Konseyi (CIOFF) ile her yıl düzenlenen Gelenekse Sanatçılar Buluşması başladı. Bu yıl 12'ncisi düzenlenen organizasyon kapsamında farklı ülkelerden gelen yerel sanatçılar el emeği ürünlerini ve üretim aşamalarını Pendik Sahil Festival Alanında sergiliyor. Bu yıl dikkat ürünler arasında Sezer Yanık'a ait 170 kiloluk Osmanlı Kilidi ve Özcan Abacı'nın orijinal planına sadık kalarak ürettiği minyatür telkari ile faytonlar yer alıyor.

"Her yıl bir tema belirleyeceğiz"

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kenan Şahin Geleneksel Sanatçılar Buluşmasının her geçen yıl daha nitelikli bir hale geldiğini söyledi. Her yıl festival için bir ana tema seçileceğini belirten Başkan Şahin, "Bu yılın temasını minyatür olarak seçtik. Minyatür stantlarımızda bu sanat alanında üretilmiş önemli eserleri göreceksiniz. Organizasyon kapsamında uzmanların, akademisyenlerin ve sanatçıların katılacağı Minyatürle Yüzleşme Sempozyumu yapılacak. Biraz geri planda kalmış bu sanata ait önemli eserleri de sergide görmek mümkün olacak.

Darbe kalkışması nedeniyle önce bu yılki festivalin tarihini ertelemeyi düşündüklerini belirten Başkan Şahin, " 15 Temmuz'da yaşananlar çok vahimdi. Ancak bu millet destan yazarak nasıl bir millet olduğunu gösterdi. Bunu bütün dünyayla paylaşmak gerekiyordu. Bu yüzden her yıl düzenlendiği takvimde gerçekleştirme kararı aldık" dedi.

Minyatürle Yüzleşme Sempozyumu

Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması kapsamında Minyatür Sempozyumu düzenlenecek. 24-25 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Sempozyuma aralarında Osmanlı ve İslami sanat tarihinde uzmanlaşmış Prof. Dr. Nurhan Atasoy'un da bulunduğu çok sayıda akademisyen katılacak. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde yapılacak sempozyumda minyatürün doğuşundan günümüze geldiği tüm evreler ele alınarak değerlendirilecek. Sempozyum, saat 11: 00'de Belediye Başkanı Kenan Şahin'in açılış konuşmasıyla başlayacak.

41 minyatür eseri görücüye çıkacak

Organizasyon kapsamında düzenlenen bir diğer etkinlik ise Minyatür Sergisi oldu. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması'nın açılışının ardından yerli sanatçılara ait 41 eserin yer aldığı sergi, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde açıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Kültürü Pendik'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement