Dünya Kupası'nın Sosyal Medyadaki Dev Etkisi! - Son Dakika
Teknoloji

Dünya Kupası'nın Sosyal Medyadaki Dev Etkisi!

Dünya Kupası\'nın Sosyal Medyadaki Dev Etkisi!

Dünya Kupası sosyal medyada en çok konuşulan olay oldu.

15.07.2014 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Kupası sosyal medyada en çok konuşulan olay oldu.

Almanya Brezilya'yı 7-1 mağlup ederken, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri dünyanın dört bir yanından insanların maçla ilgili attığı 672 milyondan fazla tweet ve 3 milyara yakın paylaşıma sahne oldu. İlk defa sosyal medya insanlar tarafından aynı anda bu kadar yoğun kullanıldı.

Futbolseverler Dünya Kupası maçları boyunca Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest ve daha pek çok sosyal paylaşım mecrasını, takımlarına destek olmak, rakiplerini eleştirmek ve yeri geldiğinde maçların gidişatı hakkında espriler yaparak adeta işgal etti.

Facebook  350 milyondan fazla insanın Dünya Kupası ile ilgili 3 milyar gönderi, yorum, beğeni ve paylaşımına tanık oldu. Dünya çapında 88 milyon insan 280 milyon etkileşim ile Facebook'ta Almanya- Arjantin maçını konuşurken, 245 milyonluk etkileşim ile 2013 yılındaki Super Bowl etkinliği 2. sırayı aldı.

Brezilya-Almanya mücadelesi Twitter'da 35.6 milyon tweete neden olurken, Almanya-Arjantin maçında 32.1 milyon tweet atıldı. 3. Sırayı ise 16.4 milyon tweet ile Brezilya- Şili maçı aldı.

Futbolseverler kendi takımlarını desteklerken, sosyal medyada da bu rekorlar kırılmış oldu.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Dünya Kupası'nın Sosyal Medyadaki Dev Etkisi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement