Obama, Erdoğan'ı Hala Tebrik Etmedi - Son Dakika
Güncel

Obama, Erdoğan'ı Hala Tebrik Etmedi

Obama, Erdoğan\'ı Hala Tebrik Etmedi

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'a dünyanın dört bir yanından tebrik mesajları geldi. ABD Başkanı Obama'dan ise hala tebrik mesajı yok.

12.08.2014 01:30  Güncelleme: 07:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dünyanın dört bir yanından tebrik mesajları geldi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu yeni görevinde çalışmayı sabırsızlıkla beklediği bildirildi. Ancak Obama, Erdoğan'ı tebrik için aramadı ve şahsi olarak bir mesaj göndermedi.

PUTİN VE RUHANİ BİZZAT ARADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de Erdoğan'ı telefonla arayarak başarısından dolayı tebrik etti.

ALİYEV'DEN TEBRİK MESAJI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, "Bu başarınız ayrıca Türkiye'nin zaferidir. Memnuniyetle belirtmek istiyorum ki, son 10 yılda Türkiye kapsamlı gelişme göstererek uluslararası güç merkezine dönüşmüştür" ifadesini kullandı.

MERKEL VE ALMANYA CUMHURBAŞKANI DA MESAJ GÖNDERDİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Erdoğan'a gönderdiği tebrik mesajında, "Ülkelerimiz arasındaki dostça ilişkileri sizinle beraber tüm vatandaşların yararına sürdürmek ve derinleştirmek benim özel isteğim" değerlendirmesinde bulundu.

Merkel'in yanı sıra Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck de Erdoğan'a tebrik mesajı gönderdi. Gauck'un, cumhurbaşkanlığının internet sayfasında yayımlanan tebrik mesajında, "Almanya ve Türkiye ekonomik, kültürel ve insani alanlarda birbiriyle yakından bağlantılarda bulunuyor" yorumunda bulundu.

PAKİSTAN VE AFGANİSTAN'DAN TEBRİK MESAJLARI

Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakanı Navaz Şerif, Erdoğan'ı tebrik ederken, "Türkiye'nin son 10 yılda gerçekleştirdiği dönüşüm sizin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki övgüye değer başarınızda tecelli etmiştir" ifadelerini kullandı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ise "Afgan halkı adına seçimdeki başarınızı, sizi ve Türkiye'nin kardeş milletini tebrik ederim, başarılarınızın devamını diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN'I TEBRİK EDEN DİĞER LİDERLER

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Meclis Başkanı Salim el-Cuburi, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Makedonya Cumhurbaşkanı Gorge İvanov, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halit Meşal, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hicran Kazancı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını tebrik eden diğer liderler arasında yer aldı.

Ayrıca Mısırlı muhaliflerin oluşturduğu "Mısır Devrim Konseyi" ve Karadağ İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Rifat Feyziç de Erdoğan'ı zaferinden dolayı tebrik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama, Erdoğan'ı Hala Tebrik Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • ali: düzanbaz olduğu için 9 11 Yanıtla
  • fatih: Sayın Erdoğan Obama adına sizi tebrik ediyorum. Kendisi çok mahçup sizin karşınıza çıkacak yüzü yok. Kusura bakmayın tekrardan tebrik ediyorum 14 4 Yanıtla
  • hakkan: erdoğanda çokta tın diyodur 14 4 Yanıtla
  • vatan: ÇOK LAZIMDI. 12 3 Yanıtla
  • Turan_23: Obama dünya sizinde ne mal olduğunuzu gördü. Yahudi lobisi baskı yapıyıor. 12 3 Yanıtla
  • ULUBATLI HASAN.: İŞİNE GELMEDİ TABİ. DÜNYANIN YENİ LİDERİ TAYİP ERDOĞAN. ÇÜNKÜ ABD BAŞKANI YANLI DAVRANIYOR. ÇOCUK KATİLİ KATLİYAM YAPAN İSRAİLE DESTEK VERİYOR. 11 3 Yanıtla
  • ULUBATLI HASAN: İŞİNE GELMEDİ TABİ. DÜNYANIN YENİ LİDERİ TAYİP ERDOĞAN. ÇÜNKÜ ABD BAŞKANI YANLI DAVRANIYOR. ÇOCUK KATİLİ KATLİYAM YAPAN İSRAİLE DESTEK VERİYOR. 8 4 Yanıtla
  • MARDİNLİ: YAW HE HE BAYRAMDA TEBRİK EDECEK İKİSİ Bİ ARADA 9 2 Yanıtla

Advertisement