Dünya Madenciler Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Madenciler Günü

Dünya Madenciler Günü

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

04.12.2016 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özer, mesajında, üniversite olarak madencilik ve madenciler ile ilgili yaptıkları çalışmalar olduğunu belirtti.

Zonguldak'ın en önemli çalışma alanlarından birinde görev yapan madencilerin, Türkiye'nin kalkınmasında büyük öneme sahip olan madenleri yer üstüne çıkarmak için yerin metrelerce altında çalışarak görevlerini hakkıyla yerine getirdiklerini ifade eden Özer, şunları kaydetti:

"Ülkemiz sayısız madenleriyle dünya maden endüstrisinde önemli bir yerde bulunmaktadır. Zonguldak ise hiç şüphesiz madenciliğin yaşam tarzı haline geldiği ender şehirlerdendir. Üniversitemiz yaptığı sayısız çalışmayla şehrin tüm değerlerine yer vererek, bilimsel ve akademik bir bakış açısıyla şehre katkı sağlıyor. Geçen yıl, 'Zonguldak Kozlu'da Kömür Madenciliği: İşletmecilik ve Çalışma Hayatı' ve bu yıl ise 'Madencilik Sektörünün Zonguldak İlindeki Yeri ve Önemi: Ekonometrik ve İstatistiki Yöntemlerle Analiz' kitapları, madencilik ve madencilerimiz üzerine yaptığımız çalışmalara örnektir. Üniversitemiz Zonguldak ve Türkiye'deki madencilik ve madencilerle ilgili bilimsel ve akademik çalışmalarına her geçen gün yeni alanlar ve konu başlıklarıyla devam etmektedir. Bu vesileyle ekmeğini kazanmak için yerin metrelerce altında mücadele verirken hayatını kaybeden maden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. Çalışmalarına devam eden tüm madencilere sevdikleriyle sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement