Dünya Medyasına Göre Erdoğan Dünkü Seçim Sonuçlarıyla İktidarını Pekiştirdi - Son Dakika
Güncel

Dünya Medyasına Göre Erdoğan Dünkü Seçim Sonuçlarıyla İktidarını Pekiştirdi

Dünya Medyasına Göre Erdoğan Dünkü Seçim Sonuçlarıyla İktidarını Pekiştirdi

Baş.akan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferi dünya basınında da geniş yer buldu.

11.08.2014 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baş.akan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferi dünya basınında da geniş yer buldu. Dünya medyasında yer alan bazı değerlendirmeler şöyle:

BBC: Erdoğan art arda girdiği seçimlerden galibiyetle çıktı ama bölücü bir figür olduğunu da kanıtladı. Rakipleri Erdoğan'ın otoriter ve İslamcı eğilimlerinden rahatsız.

Daily Telegraph; Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ülkenin ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarihi bir zafer elde ederek önümüzdeki beş yıl için ülkenin lideri olma hakkını kazandı.

The Guardian: Erdoğan düşük katılımlı seçimlerden zaferle çıkarak iktidarını pekiştirdi.

Financial Times; Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ülkedeki ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak hem iktidarını pekiştirdi hem de ülkenin yönetim sistemini değiştirme iddiasını güçlendirdi.

*RIA Novosti: Türkiye'nin görevdeki başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ülkede yapılan ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden galip çıktı.

Al Arabiya; Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yarısından fazlasını alarak Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı oldu.

Haaretz: Muhaliflerinin giderek otoriterleşen bir devlet yaratabileceğini söylediği Erdoğan oyların yüzde 52'sini alarak en yakın rakibine 13 puan fark attı.

El Cezire: Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yarısından fazlasını alarak doğrudan seçimle iş başına gelen ilk cumhurbaşkanı oldu.

Los Angeles Times; Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden galip çıkarak, bölgesel kargaşanın derinleştiği bir zamanda önemli sonuçlara yol açabilecek bir sonuçla, iktidarını pekiştirdi.

ABC News; Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ilk turda zaferle çıktı. - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Medyasına Göre Erdoğan Dünkü Seçim Sonuçlarıyla İktidarını Pekiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement