Dünya Müzecilerine Bursa Sunumu - Son Dakika
Güncel

Dünya Müzecilerine Bursa Sunumu

Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, dünya müzecilerini Moğolistan'da buluşturan programda, Bursa'yı, Bursa'nın müzelerini ve Türk kültürünün güzel detaylarını anlattı.

01.10.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, dünya müzecilerini Moğolistan'da buluşturan programda, Bursa'nın müzelerini ve Türk kültürünü tanıttı.

Türk Dünyası Müzeler Birliği Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'da toplandı. Kuruculuğunu TÜRKSOY ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Türk dünyası müzecileri, tarihlerinde ilk defa 2013 yılında Bursa'da toplandı ve yayınlanan Bursa deklarasyonuna göre; Türk dünyası müzecilerinin her yıl bir Türk ülkesinde toplanmasına karar verildi. İkinci toplantıyı Tataristan'ın başkenti Kazan'da yapan müzeciler, 3. buluşma için ise Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'da bir araya geldi.Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye adına yaptığı sunumda; Bursa müzelerini ve "Bursalı mısın Kadifeli Gelin Osmanlı Dönemi Kadın Kıyafetleri Sergisi'ni anlattı. Erdönmez'in sunumu büyük ilgi gördü. Programda'Bursalı mısın Kadifeli Gelin Osmanlı Dönemi Kadın Kıyafetleri Sergisi' açıldı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun ürünlerinden oluşan 'Kanuni Dönemi Saray Kadın Kıyafetleri defilesi yapıldı. Mehter Marşı ve Türk bayrağı eşliğinde 8 elbise defilede sergilendi. Türk mankenlerin yer aldığı defilede kostümler ilgiyle izlendi ve büyük alkış aldı.Türkiye'nin yanı sıra toplantıya Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Rusya, Yakutistan (Rusya Federasyonu), Hakasya (Rusya Federasyonu), Altay Cumhuriyeti (Rusya Federasyonu), Türkmenistan, Tataristan (Rusya Federasyonu), Tuva Cumhuriyeti (Rusya Federasyonu), İç Moğolistan (Çin Cumhuriyeti) ülkelerinden de müzeciler katıldı. Toplantıda Bursa'daki tarihi dokunun korunması ve müzelere verilen öneme dikkat çekildi, örnek gösterildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Müzecilerine Bursa Sunumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement