Dünya'nın En Lezzetli Domatesi Karacabey'de Yetişiyor - Son Dakika
Güncel

Dünya'nın En Lezzetli Domatesi Karacabey'de Yetişiyor

Karacabey Belediyesi'nin, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği 'Rengârenk Karacabey' adı verilen etkinlikler arasında yer alan Ekolojik Ürünler Pazarı, adeta ziyaretçi akınına uğradı.

07.10.2016 16:47  Güncelleme: 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen ve içeriğinde yer alan çeşitli organizasyonlar sayesinde de büyük ses getiren 'Rengârenk Karacabey' etkinliklerinde açılan Ekolojik Ürünler Pazarı, katılımcıların yoğun ilgisine sahne olurken, köylü kadınlarla birlikte salça kazanının başına geçen Belediye Başkanı Ali Özkan, dünyanın en lezzetli domateslerinin Karacabey'de yetiştiğini söyledi.

Ziyaretçilerden Ekopazar Ürünlerine Yoğun İlgi

Karacabey'in el değmemiş doğal coğrafyasında yetiştirilen ürünlerin yer aldığı Ekopazar'da, yöre sakinleri tarafından hazırlanan ve ziyaretçilere satışı yapılan ev yapımı organik tarhana, fırın ekmeği, salça, turşu, bal, erişte, yoğurt, zeytin, zeytinyağı, reçel, meyve ve benzeri ürünlerinin yanı sıra; gözleme, börek ve çiğ börek gibi ürünlere, Bursa ve Türkiye'nin değişik yörelerinden gelen katılımcılar yoğun ilgi gösterirken, ziyaretçiler dünyanın en geniş Ihlamur Ormanları'ndan, taptaze toplanan ıhlamurlar ve yeni dalından toplanmış sezonun ilk zeytin ve zeytinyağlarından almayı da ihmal etmedi.

Ali Özkan: "Türkiye'de Üretilen Salçalık Domatesin%40'ı Karacabey'de Üretiliyor"

Panayır yerinde kurulan salça kazanın başına geçerek, köylü kadınlarla birlikte salça karıştıran Belediye Başkanı Ali Özkan, dünyanın en lezzetli domateslerinin iklimsel özelliklerden ötürü Karacabey'de yetiştiğini belirterek, yaklaşık 45 yıldır en önemli salça fabrikalarının da Karacabey'de üretimini sürdürdüğünü anımsattı. Ali Özkan; "İlçemizde, tüm Türkiye'de üretilen salçalık domatesin %40'ı ilçemizde üretilmektedir. Domateste yaşanan arz, talep ve fiyat dengesizliğine çözüm olacak ve bu ürünlerin hak ettiği düzeyde parasal dönüşünün çiftçilere yansıtılmasına yönelik çalışmalara ağırlık veriyoruz. Karacabey Belediyesi olarak, bölgede yaşayan kadınlarımızın da üretime ve aile ekonomisine katılmasına büyük önem veriyoruz. Doğal olarak kadınlarımız tarafından üretilen bu ürünler, Karacabey'e turizm geliri sağlıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren 26 Mayıs ve 26 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceğimiz İlkbahar ve Sonbahar panayırlarını çok daha geniş formatta ve büyük ses getirecek düzeyde gerçekleştireceğiz. Eminim ki bu tarz marka organizasyonlar ile Karacabey'imiz ilerleyen süreçte daha da ileri seviyelere ulaşacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya'nın En Lezzetli Domatesi Karacabey'de Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Karadağ maçında doğru bir oyun sergilemeye çalışacaklarını ve gruptan çıkma adına büyük avantajları olduğunu belirtti. Oyuncuların performansı ve sakatlıklar hakkında da bilgi veren Buceschi, Karadağ ve Sırbistan maçlarına kazanmak için çıkacaklarını vurguladı. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak gördüklerini ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu ifade ettiler.

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.


Advertisement