Dünya Nükleer Saldırı Beklerken Kuzey Kore Lideri Domuz Çiftliği Gezdi - Son Dakika
Güncel

Dünya Nükleer Saldırı Beklerken Kuzey Kore Lideri Domuz Çiftliği Gezdi

ABD ve bölge ülkeleri Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer ya da kıtalararası balistik füze denemesi yapmasından endişe ederken, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bir domuz çiftliğini teftiş eden fotoğraflarını yayınladı.

24.04.2017 18:03  Güncelleme: 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA ülkenin lideri Kim Jong-un'un 22 Nisan'da Thaechon Domuz Çiftliği'ne yaptığı ziyaretin fotoğraflarını yayınladı.

Domuz ahırı ve mezbahasında inceleme yapan Kim, çiftlikteki otomatik üretim sistemini övdü ve işçilere moral verdi.

HER ŞEY ASKERLERİN KARNININ DOYMASI İÇİN

KCNA'nın haberine göre Kim, 'işçilerin yaptığı başarılı işlerin kendisini, halkın her zaman iyi besleneceği ve ülkenin her şartta ayakta kalacağı umudu ve gururuyla doldurduğunu' söyledi.

Kim 'parti kararıyla modern bir tesis kurmayı başaran Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma birliklerinin kahramanlığını' takdir ettiğini de sözlerine ekledi.Kuzey Kore lideri Thaechon Domuz Çiftliği'ndeki işçilerin ileride ülkenin pilotları için çok daha fazla et üreteceğinden de emin olduğunu kaydetti.

15 NİSANDA FÜZE GÖSTERİSİ YAPMIŞTI

Kuzey Kore 15 Nisan'da ülkenin kurucu ilideri Kim Il-sung'un 105. doğum günü vesilesiyle devasa bir askeri geçit töreni düzenlemiş ve kıtalararası balistik füzelerini sergilemişti.

17 Nisan'da Güney Kore'yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise Kuzey Kore'ye karşı 'her seçeneğin masada' olduğunu belirterek, "Stratejik sabır dönemi sona erdi" demişti.


Dünya Nükleer Saldırı Beklerken Kuzey Kore Lideri Domuz Çiftliği Gezdi

Son Dakika Güncel Dünya Nükleer Saldırı Beklerken Kuzey Kore Lideri Domuz Çiftliği Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement