Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası - Son Dakika
Güncel

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Bolu'da fidan dikildi.

22.03.2017 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Bolu'da fidan dikildi.

Merkeze bağlı Alıçören köyü mevkinde gerçekleşen fidan dikimine Bolu Valisi Aydın Baruş, Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Vali Aydın Baruş, burada yaptığı konuşmada, Orman Haftası'nın, ormanların değerini anlamak ve Türkiye'deki yeşil örtüyü daha yoğun kılmak amacıyla yapılacak çalışmalarda motivasyon kaynağı olduğuna değindi.

Baruş, Orman Haftası'nın ayrıca gençlere ve çocuklara ormanın önemini ve yeşilin değerini anlatmada bir vesile olduğunu belirterek, "Ağaç insanın doğumundan ölümüne kadar birlikte olduğu bir varlık. Ağaç yaşamımızın her anında bizlerle birlikte. Biz ağaca dokunduğumuz zaman doğanın hissiyatını anlıyoruz. Ormanlar yaşam kaynağımızı oluşturan ve bize her şeyi sağlayan toprağın bekçisidir." diye konuştu.

Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ise bölgede yaptıkları ormancılık çalışmaları hakkına bilgiler verdi.

Bolu'da ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2003-2016 yılları arasında 83 bin hektar arazide çalışma yapılarak 27 milyon 956 bin adet fidanın toprakla buluşturulduğunu anlatan Keskin, "Bölge Müdürlüğümüz 2017 yılında ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmaları için 741 hektar alanda çalışma yaparak 2 bin 570 hektarlık alanda da orman bakımı çalışması yapacaktır. Bugüne kadar Bölge Müdürlüğümüz genelinde 154 kilometrelik yolda çalışma yapılmış ve 986 bin 334 adet fidan toprakla buluşturulmuştur." dedi.

Konuşmaların ardından Bolu Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından dans gösterisi sunuldu.

Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar ile öğrenciler önceden hazırlanan alanda 300 çam, köknar ve ladin fidanını toprakla buluşturdu.

Öte yandan Mengen Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Ormancılık Haftası kapsamında bir dizi ziyaret yapıldı.

Mengen Orman İşletme Müdür Hüseyin Şahiner Bolu Atatürk Ortaokulunu ziyaret ederek, öğrencilerin Ormancılık Haftası'nı kutladı.

Şahiner, 6. sınıf öğrencilerinin katıldığı ziyarette, öğrencilere fidan dikimi, ağaç ve orman sevgisi konularında bilgilendirmeler yaptı. Öğrenciler daha sonra Mengen Orman İşletme Müdürlüğü Yerleşkesine fidan dikti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement