Dünya Otizm Farkındalık Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Otizm Farkındalık Günü

Boyabat'ta özel bir eğitim kurumunun öğretmen ve öğrencileri Kaymakam Ümit Hüseyin Güney'i ziyaret etti.

01.04.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boyabat'ta özel bir eğitim kurumunun öğretmen ve öğrencileri Kaymakam Ümit Hüseyin Güney'i ziyaret etti.

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle yapılan ziyarette, konuşan Kaymakam Güney, otizmli çocuklarla yakından ilgilenen tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Bu tür eğitim kurumlarının otizm hastalığına yakalanmış çocuklar ve aileleri için şans olduğuna işaret eden Güney sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz devlet ve toplum olarak, bu aileleri anlayışla karşılayıp, sıkıntılarına ortak olup dertleriyle dertlenmeliyiz. Hepimizin çocuğu, yakını bir otizm adayıdır. Bu bilinçle bu hastalığa yakalanan insanlara destek olunması, hem toplum olarak hem de devlet olarak elimizden gelenin fazlasıyla ortaya konulması gerekiyor. Dünya otizm farkındalık gününün tayin edilmesindeki temel amaç toplumdaki böyle bir sıkıntıya dikkat çekip ailelerin bu sıkıntılardan muzdarip olduğuna dikkat çekmektir. Bu çocuklarımız özel eğitim kurumları tarafından rehabilite edildiğinde oluşabilecek kötü durumların da önüne geçilmiş oluyor. Ben anne ve babalara, kıymetli öğretmenlerimize bu çocuklarımıza sahip çıktığınız için tebrik ediyorum."

Öğretmen ve öğrenciler daha sonra ilçedeki bazı kurumları da ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Otizm Farkındalık Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti ve seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı
    17:29 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşini Silahla Öldüren Zanlı Tutuklandı

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini sokakta silahla vurarak öldüren zanlı, tutuklandı. Vedat G., Terzialiler Mahallesi'nde karşılaştığı eşi Neşe G. ile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine silahını çekerek ateş etmişti. Neşe G. olay yerinde hayatını kaybederken, Vedat G. polisin ikna çabaları sonucu silahını bırakarak gözaltına alındı.

  • Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı
    17:27 Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.D. idaresindeki 37 HD 864 plakalı otomobil, Yolçatı mevkisinde şarampole devrildikten sonra elektrik direğine çarptı. Kazada, sürücü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince Karakoçan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı
    17:26 Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı

    Mersin'in Mut ilçesinde, hafif ticari araç ve ambulansın çarpışması sonucu araçlarda hasar oluştu. Kazada yaralanan ambulans sürücüsü başka bir ambulansla hastaneye götürüldü.

  • Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı
    17:26 Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından takibe alınan M.G.C, Çeştepe Mahallesi'nde yakalandı. Şahsın aracında ve üzerinde yapılan aramada 50 gram sentetik uyuşturucu ve silah ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ayrıca M.G.C'nin gasp ve adam yaralama suçlarından da arandığı belirlendi.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor
    17:26 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiği açılışlarda gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmanın önemine vurgu yaptı. Erbaş, gençlerin geleceğin en büyük zenginliği olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkenin her şehrinde gençleri desteklemek için çalıştıklarını ifade etti. Açılışlarda yapılan konuşmalarda gençlerin camilere ve gençlik merkezlerine yönlendirilmesi, değerlerin öğrenilmesi ve vatan sevgisinin geliştirilmesi vurgulandı.


Advertisement