Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Can, Yeni Rekorlar İçin İddialı - Son Dakika
Yerel

Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Can, Yeni Rekorlar İçin İddialı

Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Can, Yeni Rekorlar İçin İddialı

"Değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalış" ve "Sabit ağırlık paletsiz ip destekli" branşlarında dünya rekorlarını elinde bulunduran Derya Can, yeni rekorlar için antrenmanlarını Antalya'nın Kaş ilçesinde sürdürüyor Milli sporcu Can, 20 22 Temmuz tarihlerinde belirleyeceği branşlarda yeni rekor.

17.07.2014 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNAN ÖZMÜŞ - Akdeniz'de daha önce 2 dünya rekoru kıran milli sporcu Derya Can, Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında yeni rekorlar kırmayı deneyecek.

Geçen yıl Kaş ilçesinde yapılan rekor denemelerinde, daha önce 61 metre olan "Değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalış" dünya rekorunu 10 metre artırarak 71 metreye çıkaran Derya Can, bir gün sonra da "Sabit ağırlık paletsiz ip destekli" branşında ilk kez alt limit olan 70 metreyi geçerek bu dalda da rekoru elde etmişti.

Rekorun ardından bu yıl kış döneminde yeni rekor denemesi için çalışmalarına başlayan Can, Kaş ilçesinde 1 Temmuz'da başlayan deniz antrenmanlarında son aşamaya geldi. 20-22 Temmuz tarihlerinde Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu gözlemcilerinin eşliğinde yeni rekor denemelerinde bulunacak Can, Türkiye'nin adını bir kez daha uluslararası alanda duyurmaya çalışacak.

Hedeflediği kategori ve metreyi denemeden bir gün önce açıklayacak

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sualtı Sporları Kulübü üyesi milli sporcu Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002 yılında başladığı serbest dalışta 10 yıldır milli takımda Türkiye'yi temsil ettiğini söyledi.

Bir yıl önce Kaş açıklarında gerçekleştirdiği rekor denemelerinde "Değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalış" ve "Sabit ağırlık paletsiz ip destekli" branşlarında yetmişbirer metreye dalarak dünya rekoru kırdığını hatırlatan Can, bu sene dört ayrı kategoride başvuru yaptıklarını dile getirdi.

Bunlardan en az biri, en fazla üçünde rekor denemesi yapabileceklerini belirten Can, "Rekor denemelerine az bir zaman kaldı. Rekor denemesinden bir gün önce hangi kategorilerde yarışacağımızı ve hedeflenen metreleri açıklayacağız. Şu anda antrenmanlarımıza iyi bir şekilde devam ediyoruz" dedi.

"Denemelerde rekorları geçmiş durumdayım"

Can, kış döneminde kondisyon antrenmanlarını ve bir ay kadar da deniz adaptasyonu çalıştıklarını kaydederek, Kaş'taki çalışmaların nefes odaklı ve nefes artırmaya yönelik olduğunu anlattı.

Rekor denemesi günlerine yaklaştıkça nefes tutma ve derin dalışa odaklandıklarına işaret eden Can, şöyle devam etti:

"Güvenlik ekibim çok iyi. Rekoru ben kırıyorum ama işin ancak yüzde 30-40'ını yapıyorum. Bu bir ekip işi. Ekibim de çok iyi. Şu anda antrenmanlarımda branşların birçoğunda rekorları geçmiş durumdayım. İnşallah hedefimize ulaşacağız. Önemli olan resmi gözlemcilerin olduğu zaman yapmak."

Can, rekor denemelerini denizin daha durgun olduğu sabah saatlerinde gerçekleştireceğini sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Can, Yeni Rekorlar İçin İddialı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement