Dünya Robot Olimpiyatları'nda Türkiye'yi Temsil Edecekler - Son Dakika
Yerel

Dünya Robot Olimpiyatları'nda Türkiye'yi Temsil Edecekler

Dünya Robot Olimpiyatları\'nda Türkiye\'yi Temsil Edecekler

Hindistan Yeni Delhi’de düzenlenecek olan “Dünya Robot Olimpiyatları"nda Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye’yi temsil edecek.

20.09.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hindistan Yeni Delhi'de düzenlenecek olan "Dünya Robot Olimpiyatları"nda Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye'yi temsil edecek.

Tokat Valisi Cevdet Can, 25-27 Kasım 2016 tarihleri arasında, Hindistan Yeni Delhi'de düzenlenecek Uluslararası Robot Olimpiyatları'nda ülkeyi temsil edecek olan Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini makamında kabul etti. Yarışmaya katılacak olan öğrencilerden Ahmet Olgun, Müslüm Çağlar ve okul öğretmeni-ekip koçu Ali Rıza Doğan ile Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Tokuşcu'yu başarılarından dolayı tebrik eden Vali Can, öğrencilere katılacakları uluslararası yarışmada başarılar diledi.

"Kapaktan Flamente" projeleri ile Türkiye ikincisi olmuşlardı

4-5 Haziran 2016 tarihinde İzmir'de düzenlenen "Dünyamızdaki Çöplerin Azaltılması ve Dönüşümü" temalı Dünya Robot Olimpiyatları (WRO) Açık Klasman Türkiye Finallerine Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü'nün özel davetiyle katılan Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Kapaktan Flamente" adlı projesi ile pet şişe kapaklarından 3D yazıcılara flament yapan robot üreterek Türkiye ikincisi olmuştu. Hazırladıkları proje ile Türkiye ikincisi olan Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Hindistan Yeni Delhi'de düzenlenecek olan Uluslararası Robot Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanmıştı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Robot Olimpiyatları'nda Türkiye'yi Temsil Edecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement