Dünya Romanlar Gününü Oynayarak Kutladılar - Son Dakika
Güncel

Dünya Romanlar Gününü Oynayarak Kutladılar

Dünya Romanlar Gününü Oynayarak Kutladılar

Dünya Romanlar Günü Bursa’da coşkuyla kutlandı.

08.04.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Romanlar Günü Bursa'da coşkuyla kutlandı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Romanlar Günü, renkli dakikalara sahne oldu. Valilik ziyaretiyle başlayan kutlamalar, Bursa Kent Müzesi önündeki konserle devam etti. Büyükşehir Belediyesi Çalgıcı Mektebi'nin sahne aldığı konserde, Roman vatandaşlar ve protokol mensupları hareketli Roman müzikleriyle oynadı.

Gemlik Roman Derneği Başkanı Ergün Taşoğlu, " Dünya Romanlar Günü, Londra'da Romanlar Konseyi'nin almış olduğu kararla 8 Nisan 1971'den beri kutlanıyor. Bursa'da ikincisini kutladığımız Romanlar Günü'nü bugün valilik ve belediye ziyaretleriyle sonlandırmayı düşünüyoruz. Bugün Romanlar için farklı bir gün. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin bize verdiği desteklerden ötürü devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Zübeyde Sunay Özkul ise, dayanışma vurgusu yaparak, "Bugün Romanlar Gününü kutlamak maksadıyla bir araya geldi. Türkiye mozaiğinde hepimiz bir bütünüz. Dünya Romanlar Günü, büyük Türkiye ve büyük mozaiğin en güzel örneklerinden biri" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya Romanlar Gününü Oynayarak Kutladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement