"Dünya Şampiyonası'nda Yarı Final Yüzmek Büyük Başarı" - Son Dakika
Spor

"Dünya Şampiyonası'nda Yarı Final Yüzmek Büyük Başarı"

Yüzme Milli Takımı Antrenörü Eskioğlu: "Tarihimizde bugüne dek Dünya Şampiyonalarında bir tek Derya yarı final yüzdü. İlk hedefimiz 20 30 arasında yer alıp, yarı finali zorlamak" "Burcu, Buse ve Gizem form düşüklüğü nedeniyle şampiyonaya gelmek istemediler ve milli takımdan çıktılar. Bu ilk defa olan bir şey. Turistik gezi yapma eğilimde değiller. Herkesin örnek alması lazım" "Milli takım seçmelerinde sırt üstünde üçüncü olan İskender Başlakov, Dünya Şampiyonası'nda sadece 50 metre kelebekte yüzecek. 50 metre sırtta belki bir yarı finalden olduk"

25.07.2013 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALİM TUNÇAY - Yüzme Milli Takımı Antrenörü Hakan Eskioğlu, İspanya'nın Barcelona kentinde 15'incisi düzenlenen Dünya Yüzme Şampiyonası'nda sporcularının yarı final yüzmesinin büyük başarı olacağını söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Eskioğlu, Dünya Şampiyonası'nda ilk hedeflerinin yarı final olduğunu vurgulayarak, "Dünya Şampiyonası'nda yarı final yüzmek büyük başarı. Tarihimizde bugüne dek Dünya Şampiyonalarında bir tek Derya Büyükuncu yarı final yüzdü. İlk hedefimiz 20-30 arasında yer alıp, yarı finali zorlamak" diye konuştu.

Kemal Arda Gürdal, Demir Atasoy, Halime Zülal Zeren ve İskender Başlakov'dan yarı final beklediklerini kaydeden Hakan Eskioğlu, "Yarı final yüzerlerse Derya'dan sonra ilk olacak. Eskiden Dünya Şampiyonası'nda 30'lu, 40'lı sıralarda yer alıyor ve yarı finale kalamıyorduk. Şimdi 20'li, 30'lu sıralarda yer alıp, yarı finali hedefliyoruz. Sporcularımızdan şimdiye kadarki Dünya Şampiyonaları içinde en iyi sıralamalarda yer almalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Eskioğlu, 4x100 ve 4x200 serbest bayrak ve 4x100 karışık bayrakta Erkek Milli Takımı'nın iyi bir derece elde edeceğini ümit ettiklerini belirterek, "İyi bir takımımız var. Dünya Şampiyonası'nda bayrak yarışlarında iyi derece elde ederek, Türkiye rekoru kıracaklardır" şeklinde konuştu.

"Burcu, Buse, Gizem gelmek istemedi"

Hakan Eskioğlu, Burcu Dolunay, Buse Günaydın ve Gizem Bozkurt'un formda olmadıkları için milli takımdan kendi istekleriyle çıktıklarını aktardı.

Burcu ve Buse'nin formda olmaları halinde Dünya Şampiyonası'nda yarı final yüzebilecek kapasitede olduklarını dile getiren Eskioğlu, şöyle devam etti:

"Bu sporcularımız form düşüklüğü nedeniyle şampiyonaya gelmek istemediler ve milli takımdan çıktılar. Burcu'nun zaten bileğinde sakatlığı vardı. Burcu ve Buse, Akdeniz Oyunları'nda madalya aldı. Sezon uzadı, form devam etmeyince Dünya Şampiyonası'nda başarısız olmak istemediler. Çünkü 2011 ylından beri Akdeniz Oyunları'nı hedef aldılar ve hiç ara vermeden bugüne geldiler. Yoksa Burcu ve Buse eğer formda olsalardı, Dünya Şampiyonası'nda yarı final yüzebilirlerdi. Formda olmadıklarından dolayı da katılmamayı tercih ettiler. Bu ilk defa olan bir şey. Bunu herkesin örnek alması lazım. Turistik gezi yapma eğilimde değiller. İsteseler gelirlerdi, Barcelona'da tatil yapabilirlerdi. Federasyon bunu olumlu karşıladı, çünkü keyfi bir şey değil."

"İskender sadece 50 metre kelebekte yüzecek"

Hakan Eskioğlu, Belarus asıllı milli yüzücü İskender Başlakov'un sırtüstünde milli takım seçmelerinde üçüncü olduğu için Dünya Şampiyonası'nda sadece 50 metre kelebekte yarışacağını söyledi.

İskender'in milli takım seçmelerine formunun zirvesinde girmediğini anlatan Eskioğlu, şunları kaydetti:

"İskender'in şanssızlığı milli takım seçmelerinde sırt üstünde üçüncü olması. Seçmelere zirvede girmedi ve bunun cezasını sırtüstü yüzemeyerek aldı. Dünya Şampiyonası'na akredite yarış olan Akdeniz Oyunları'nda sırtüstü yüzemeyince şampiyonaya katılım barajını geçemedi. 50 metre sırtüstünde belki bir yarı finalden olduk. Milli takım seçmesine hazır girseydi, farklı olurdu. Ancak bu da diğer Türk sporcuların ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Artık yarış kolay değil. İskender için ilk 2'ye girmek çok kolay bir şey, ama hiç ummadığın zaman üçüncü oluyorsun. Çünkü herkes o yarışa hazırlanıyor. İskender seçmelerde 50 metre kelebekte birinci olmuştu. Akdeniz Oyunları'nda da 50 metre kelebekte Dünya Şampiyonası barajını geçti." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Dünya Şampiyonası'nda Yarı Final Yüzmek Büyük Başarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gerginliği arttırmayacaklarını söyledi
    13:04 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gerginliği arttırmayacaklarını söyledi

    Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılılar olarak gerginliği arttıracak bir söylem içinde olmayacaklarını belirtti. Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yapacakları görüşmenin iptal edildiğini ve Türk sporundaki gerginliğin incelenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Fenerbahçe'nin iç işlerine karışmadıklarını ve Türk futboluna fayda sağlayacak kararların arkasında olduklarını ifade etti.

  • Gaziantep İslahiye'deki Atatürk Stadyumu tribünlerinin yıkımına başlandı
    13:03 Gaziantep İslahiye'deki Atatürk Stadyumu tribünlerinin yıkımına başlandı

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Atatürk Stadyumu'nun 1500 kişilik tribünlerinin yıkımı için çalışmalara başlandı. İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, yıkım kararının teknik ekiplerin incelemeleri sonucunda alındığını belirtti ve yeni tribünlerin en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

  • Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir
    12:54 Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir

    Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, sporcularının 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda alınan bronz madalyayı Paris'te gümüş veya altına çevirmeyi başarabilecek düzeyde olduğunu söyledi. Çelen, sporcuların başarılarıyla Türkiye'yi cimnastikte tanıttıklarını ve hedeflerinin her zaman çıtayı yükseltmek olduğunu belirtti.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti
    12:36 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ücretsiz spor okullarında eğitim gören Cimnastik Kulübü öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Cimnastik Müsabakalarında başarılı performans sergileyerek derece elde etti. Emel Eslem Turgut birinci, Azra Neva Zengin üçüncü ve Hevin Rojvina Kurçak dördüncü oldu.

  • Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Play-off'a Kalacak Son Takım Belli Olacak
    12:34 Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Play-off'a Kalacak Son Takım Belli Olacak

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun son haftası yarın yapılacak maçlarla tamamlanacak. Fenerbahçe Alagöz Holding liderliğini garantileyerek play-off'a kalırken, çeyrek finale kalmayı garantileyen diğer takımlar Mehmet Kavan Yapı İzmit Belediyespor, OGM Ormanspor, Beşiktaş, Galatasaray Çağdaş Faktoring, ÇBK Mersin ve Nesibe Aydın oldu. Play-off'a son bilete ise Melikgazi Kayseri Basketbol ya da BOTAŞ aday olacak.

  • Sivas Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Play-off'a Yükseldi
    12:34 Sivas Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Play-off'a Yükseldi

    Sivas Belediyespor kadın hentbol takımı kendi evinde Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü'nü 41-35 mağlup ederek play-off'a yükseldi.

  • HONOR Watch GS 4: Sağlık ve spor tutkunları için yeni akıllı saat
    12:32 HONOR Watch GS 4: Sağlık ve spor tutkunları için yeni akıllı saat

    HONOR, sağlık ve spor tutkunları için tasarlanmış yeni akıllı saati HONOR Watch GS 4 modelini duyurdu. Şık tasarımı ve geniş sağlık ve spor özellikleriyle dikkat çeken saat, kullanıcılara yüksek performans ve uzun pil ömrü sunuyor. HarmonyOS 2.0 işletim sistemi, 1.43 inç AMOLED ekran, 100'den fazla spor modu gibi özelliklere sahip olan HONOR Watch GS 4, 138 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak.

  • Bilal dede, takımının galibiyetini gözyaşları içerisinde kutladı
    12:29 Bilal dede, takımının galibiyetini gözyaşları içerisinde kutladı

    Zonguldak Kömürspor'un 87 yaşındaki fanatik taraftarı Bilal Aykın, takımının son dakikada bulduğu golle galibiyeti gözyaşları içerisinde izledi. Bu anlar izleyenleri duygulandırdı.

  • 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci yarışı Ege Rallisi Marmaris'te düzenlenecek
    12:28 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci yarışı Ege Rallisi Marmaris'te düzenlenecek

    Ege Rallisi, 33. yılını Marmaris'te kutluyor. Marmaris aynı zamanda cumhuriyetin ilk kadın otomobil yarışçısı Samiye Cahide Morkaya anısına düzenlenecek Turing yarışına da ev sahipliği yapacak. Ralli, 22 Mart Cuma günü start alacak ve 24 Mart Pazar günü ödül töreniyle sona erecek.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sinyali verdi! Trabzon'daki utanç gecesinden sonra yeni düzenleme yolda
    12:22 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sinyali verdi! Trabzon'daki utanç gecesinden sonra yeni düzenleme yolda

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor ile Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Tunç, olaylarla ilgili sahaya inen ve saldıranlarla ilgili görüntülerin incelendiğini, mevzuatın gerekli cezaları öngördüğünü belirterek, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un olduğunu ifade edip sahada şiddetin önlenmesi için yeni bir düzenleme hazırlığı olduğunu duyurdu.


Advertisement