Dünya Şampiyonası Ritmik Cimnastik İçin Fırsat Oldu - Son Dakika
Yerel

Dünya Şampiyonası Ritmik Cimnastik İçin Fırsat Oldu

Dünya Şampiyonası Ritmik Cimnastik İçin Fırsat Oldu

Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: "33. Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası için başta Uluslararası Cimnastik Federasyonu olmak üzere tüm ülkelerden teşekkür aldık" "Şampiyona ritmik cimnastik branşında vizyonumuzu geliştirecek"

30.09.2014 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALİ KORKMAZ - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, İzmir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 33. Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası için başta Uluslararası Cimnastik Federasyonu olmak üzere tüm ülkelerin teşekkür ettiğini bildirdi.

Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez İzmir'de düzenledikleri 33. Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası'nın şimdiye kadarki en yüksek katılımlı organizasyonlardan biri olduğunu söyledi.

Organizasyonun iyi geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Çelen, "Başta Uluslararası Cimnastik Federasyonu olmak üzere tüm ülkelerden teşekkür aldık. Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkan Bruno Grandi her konuşmasında bize bunu aktardı" dedi.

Türk sporcularının şampiyonadaki performanslarını da değerlendiren Çelen, bireyselde fazla bir beklentilerinin olmadığını ancak sporcuların ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Grup serisinde ilk 24 hedefiyle mücadele ettiklerini kaydeden Çelen, şöyle konuştu:

"Ancak ilk seride sporcumuzun bileği burkuldu ve kırık şüphesi oluştu. Ancak sporcumuz organizasyonun heyecanı ve takım arkadaşlarının desteğiyle 2. seride de yarıştı. Sporda böyle sakatlıklar olabiliyor. Genel olarak baktığımızda Türkiye'yi iyi temsil ettiklerini düşünüyorum. Grup serisinde ilk defa yarıştılar. Kendilerini geliştirdiler. Ev sahipliği yaptığımız şampiyona ritmik cimnastik branşında vizyonumuzu geliştirecek. Bu organizasyonun meyvelerini ilerde toplayacağız."

33. Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası

Halkapınar Spor Salonu'nda 22-28 Eylül tarihlerinde gerçekleşen şampiyonada Rusya, 8 altın ve 4 gümüş madalya ile toplamda 12 madalyaya ulaşmış ve en fazla madalya kazanan ülke olmuştu. Rusya'yı 1 altın ve 1 gümüş madalya ile Bulgaristan ve 1 altın madalya ile İspanya izlemişti.

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı ve 58 ülkeden 312 sporcunun mücadele ettiği şampiyona 1999'da Japonya'da düzenlenen ve 59 ülkeden 392 sporcunun katıldığı şampiyonadan sonra en yüksek katılımlı ikinci organizasyon oldu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Şampiyonası Ritmik Cimnastik İçin Fırsat Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement