Dünya Şampiyonları Marmaris'te Zar Attı - Son Dakika
Spor

Dünya Şampiyonları Marmaris'te Zar Attı

Dünya Şampiyonları Marmaris\'te Zar Attı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen etkinlikte tavlanın dünya şampiyonları bir araya geldi.

15.10.2016 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen etkinlikte tavlanın dünya şampiyonları bir araya geldi.

İstanbul Tavla Spor Kulübü Derneği (İSTAVDER) ve Marmaris Backgammon Club işbirliği ile bir otelde düzenlenen "Marmaris Yaza Veda Kupası" tavla turnuvası başladı.

Turnuvaya 2009 Dünya Tavla Şampiyonu ve dünya klasman birincisi Japon tavlacı Masayuki Mochizuki ile 2015 Dünya Tavla Şampiyonu Dr. Ali Cihangir Çetinel gösteri maçı yaptı. Karşılaşmayı Çetinel 9-8 kazandı.

Mochizuki, gazetecilere yaptığı açıklamada, tavla oynamayı çok sevdiğini ve Marmaris'e sevdiği oyunu oynamak için geldiğinden dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye'nin çok güzel olduğunu belirten Mochizuki, "Tavla oynamak da çok güzel. Her pozisyon için çok çalışıyorum. Bu kas çalıştırmak gibi bir şey. Tek tek kaslarınızı maça hazırlamak gibi. Uzun uzun çalışıyorum." dedi.

Tavlada dünya şampiyonluğunu kazanmanın çok zor olduğunu dile getiren Çetinel ise "Türkiye'ye ilk kez şampiyonluk getirmiştim. Bunun arkasını getirmek için çok çalışmak lazım." diye konuştu.

Yarın sona erecek turnuvaya, 2016 Türkiye Tavla Şampiyonu Ali Çetin Belene'nin de aralarında bulunduğu 200 tavlacı katılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Şampiyonları Marmaris'te Zar Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement