Dünya Şampiyonundan Şırnak Valisi İpek'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Dünya Şampiyonundan Şırnak Valisi İpek'e Ziyaret

İşitme Engelliler Yıldızlar ve Gençler Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil gençlerde altın madalya kazanan Sadak, Vali İpek'i ziyaret etti.

14.11.2014 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Valisi Hasan İpek, İşitme Engelliler Yıldızlar ve Gençler Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil gençlerde altın madalya kazanan Sinan Sadak'ı kabul etti.

Ziyarette Vali İpek, Dünya Şampiyonu olan sporcuyu başarısından dolayı tebrik ederek, Sadak'ı altınla ödüllendirdi.

Sporcunun, Ermenistan'daki müsabakalarda Türk Bayrağını başarıyla dalgalandırdığını ifade eden Vali İpek, "Sinan Sadak, Şırnak'ımızdan çıkmış, gerçekten de büyük bir başarı elde ederek Dünya birincisi olmuş bir arkadaşımız. Bizi, Şırnak'ı, Cizre'yi ve Türkiye'mizi dünyada temsil etti ve Ermenistan'da Türk Bayrağını dalgalandırdı" dedi.

Sadak ise 9 -11 Ekim'de Ermenistan'da yapılan Dünya Gençler Şampiyonasında Türkiye'yi temsil ettiğini belirterek, "Orada tek amacımız bayrağımızı güzel bir şekilde göndere çektirmekti. Allah da bunu nasip etti. Başta İran, Rusya gibi devletleri yenerek şampiyon olmak da ayrıca bir gururdu. Bu başarıyı bölge insanımızın büyük bir sevinçle karşıladığını görmek bana büyük bir gurur verdi" diye konuştu.

8-11 Ekim tarihinde Ermenistan'ın Başkenti Erivan'da yapılan, 13 ülkenin katıldığı şampiyonada 60 kiloda altın madalya kazanan Sadak, Rus ve İranlı rakibini yenerek Dünya Şampiyonu oldu. Milli sporcu, 2013 yılında da Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılan İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonasında da Dünya 2.si olmuştu. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Şampiyonundan Şırnak Valisi İpek'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement