Dünya Sanat Günü Şişli'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Dünya Sanat Günü Şişli'de Kutlandı

Dünya Sanat Günü Şişli\'de Kutlandı

15 Nisan Dünya Sanat Günü, Nişantaşı’nda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

12.04.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Nisan Dünya Sanat Günü, Nişantaşı'nda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Boğaziçi Caz Korosu, verdiği konserle vatandaşlara keyfili dakikalar yaşattı.

Şişli Belediyesi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü'nü çeşitli etkinlikle kutladı. Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde gerçekleştirilen kutlamalara Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Ressam Bedri Baykam ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalarda sahne alan Boğaziçi Caz Korosu'nun konseri büyük beğeni topladı. Başkan İnönü de vatandaşlarla birlikte koroyu dinledi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Dünya Sanat Günü'nü gelecek yıllarda daha büyük organizasyonlarla kutlayacaklarını dile getirerek, "Sanat ve sanatçılara karşı büyük hayranlığım vardır. Özellikle görsel sanatı çok severim. Bu gün bizim Dünya Sanat Günü'nü 3'üncü kutlayışımız. Seçimlerden ötürü istediğimiz gibi olmadı. Umarım seneye daha iyi bir organizasyonla Şişli'nin karşısına çıkarız" diye konuştu.

3 yıldır 15 Nisan'ın Dünya Sanat Günü olarak kutlandığını dile getiren Ressam Bedri Baykam ise, "Barış Günü, Anneler Günü var dedik sanat günü yok. Nasıl olmaz. 2011 yılında Meksika'da Dünya Sanat Birlikleri Genel Kurulu'nda Türkiye olarak bir öneri verdik. Leonardo da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan Dünya Sanat Günü olarak kutlansın istedik. Bu da oy birliğiyle kabul edildi" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya Sanat Günü Şişli'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement