Dünya Şehit Çocukları Vakfı'ndan Suriyelilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Dünya Şehit Çocukları Vakfı'ndan Suriyelilere Yardım

Dünya Şehit Çocukları Vakfı, Antakya'da kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan 400 Suriyeli aileye gıda, et ve nakdi yardımda bulundu.

06.03.2016 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Şehit Çocukları Vakfı, Antakya'da kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan 400 Suriyeli aileye gıda, et ve nakdi yardımda bulundu.

Vakıf bünyesinde Antakya'da açılan Dünya Şehit Çocukları Okulu'nda gerçekleşen yardım dağıtım programında konuşan vakıf başkanı İsmail Yıldırım, vakfın Antakya'da üç yıldır hizmet verdiğini belirtti.

Yıldırım, vakıflarının ismi gereği şehit ailelerine hizmet ve seçtikleri alanın sadece Suriye'deki cephelerde şehit olanların ailelerine yönelik olduğunu kaydetti.

Vakıflarının sadece Antakya'ya hizmet vermeyi amaç edindiğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Vakfımız 3 yıldır hizmet veriyor. Hizmetimiz vakfımızın ismi gereği şehit ailerine hizmettir. Seçtiğimiz alan sadece Suriye'de cephede şehit olanların ailelerine yönelik hizmettir. Sadece Antakya'da hizmet vermeyi amaç edindik. Hizmetlerimizi her yıl yüzde 100 artırma prensibimiz vardır. Şu anda 400 Suriyeli ailemize hizmet vermekteyiz. Ailelerimize her ay düzenli şekilde erzak ve nakdi yardımda bulunacağız. Hizmetlerimizi gücümüz nispetinde çeşitlendireceğiz. Biz güçlü bir vakıf değiliz. Dışarıdan yardım almıyoruz. Vakıftaki mevcut arkadaşlarımız bir araya gelerek herkes gücü nispetinde katkıda bulunmuştur. Amacımız çok yardım yapmak değildir. Siz muhacir olarak biz ensar olarak kardeşliğimizi pekiştirip ekmeğimizi sizinle paylaşmaktır. Aslında bizim size yardımımız değil, sizin bize cennete gitmek için en büyük yardımınız olmaktadır. Siz bize minnettar değil, biz size minnettarız."

Dünya Şehit Çocukları Okulu'ndaki öğrencilerin şarkı ve tiyatro gösterisinin ardından 400 Suriyeli aileye 30 kilogramlık gıda paketi, 4 kilogram et ve 120 bin lira nakdi yardımında bulunuldu.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan'da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Şehit Çocukları Vakfı'ndan Suriyelilere Yardım - Son Dakika


Advertisement