Dünya Süt Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Süt Günü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Dünya Süt Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

21.05.2015 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Dünya Süt Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Düzgün, mesajında, 1956 yılında Uluslararası Sütçülük Federasyonu tarafından alınan bir kararla 21 Mayıs'ın Dünya Süt Günü olarak tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kutlandığını belirtti.

Ülkedeki organizasyonların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından koordine edildiğini ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Doğumdan ölüme kadar hayatımızın her döneminde yer alan, kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynayan hayati besindir. Bugün, yıllık kişi başına içme sütü tüketimi Avrupa Birliği ülkelerinde 89 kilogram, Avustralya'da 107 kilogram, ABD'de 83 kilogram düzeyinde olup bu rakam Türkiye'de 26 kilogram civarında seyretmektedir. Büyüklerin süt alışkanlığını zenginleştirmek ve çocuklara da örnek olması amacıyla. Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarınca ortaklaşa hazırlanan Okul Sütü Projesine sonuna kadar destek verdik. Bu kapsamda bu yıl haftada üç gün süt dağıtılmak üzere, toplam 1 milyon 405 bin 738 adet dağıtım yaptık. Süt dağıtımı devam edecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Süt Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement