Dünya Temizlik Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Temizlik Günü

Gölbaşı'nda Dünya Temizlik Günü dolayısıyla, çevreciler Mogan Gölü'nün etrafında, dalgıçlar ise gölün içinden çöp topladı.

10.05.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı'nda Dünya Temizlik Günü dolayısıyla, çevreciler Mogan Gölü'nün etrafında, dalgıçlar ise gölün içinden çöp topladı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezi'nde başlayan etkinlikler çerçevesinde takımlara ayrılan katılımcılar, Mogan Gölü ve çevresinde temizlik çalışması yaptı.

Ankara Dalış Akademisi ekibi, göle dalış yaparak atılan çöpleri sudan çıkardı. Dalgıçların, çıkardığı çöpler arasında hıdırellez dilekleri ve muskalar da yer aldı.

Belediye Başkanı Fatih Duruay, yaptığı açıklamada, "Dünya Temizlik Günü'nde, ilçemizde öğrencilerimizin yaptığı bir temizlik var. Hem gölün kenarında temizliğimiz devam ediyor hem de gölün içinde. Bu, asıl temizlikten önceki prova olacak. Darısı inşallah gölümüzün komple temizliğine" şeklinde konuştu.

Doğal Yaşam Derneği Başkanı Yıldırım Kaya ise "Etkinliğe katılan genç gönüllüler ve diğer katılımcılara çevre farkındalığı yaratmak, bilinçli tüketmeyi teşvik etmek, çöp çıkartmak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için bu etkinliği düzenledik" ifadesini kullandı.

Tüketici Çevre Eğitim Vakfı Kurumsal İletişim Yöneticisi Nazlı Pınar Aygündüz de katılımcılara ambalaj atıkları ve geri dönüşüm hakkında bir sunum yaptı.

Başkanı Duruay ve etkinliğe katılanlar daha sonra topladıkları çevresel atıklardan çöp adam yapıp toplu fotoğraf çekindi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Temizlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement