Dünya Turizm Forumu - Son Dakika
Güncel

Dünya Turizm Forumu

Dünya Turizm Forumu

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizmin sadece gezme, eğlenme sektörü değil, aynı zamanda kültürel ilişkilerin de boy verdiği çok bereketli bir zemin olduğunu belirterek, "O bakımdan Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde ilan ettiği, özellikle Avrupa'da yaşayan Türk...

16.02.2017 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizmin sadece gezme, eğlenme sektörü değil, aynı zamanda kültürel ilişkilerin de boy verdiği çok bereketli bir zemin olduğunu belirterek, "O bakımdan Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde ilan ettiği, özellikle Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza yönelik başlattığı 'Komşunu Al Gel' ve Sayın Başbakanımızın başlattığı 'Memleketin Hastasıyım' kampanyalarının hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 18 Şubat'a kadar İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek "Dünya Turizm Forumu/World Tourism Forum Global Meeting" açılışında konuşan Avcı, katılımcıları "Ülkemize, İstanbulumuza hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz." diyerek selamladı.

Sözlerine "Uzun konuşmayacağım. Sadece teşekkür etmek istiyorum, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, turizmin, turizmden fazla bir şey olduğunu gösteren katkıları dolayısıyla çok teşekkür ediyorum." diyerek başlayan Avcı, şunları kaydetti:

"Turizm artık sadece bir gezme, eğlenme sektörü değil, aynı zamanda kültürel ilişkilerin de boy verdiği çok bereketli bir zemin. O bakımdan Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde ilan ettiği, özellikle Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza yönelik başlattığı 'Komşunu Al Gel' kampanyasının ve Sayın Başbakanımızın başlattığı 'Memleketin Hastasıyım' kampanyasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birbirini bütünleyen bu kampanyaların gerçekten turizmin ötesinde anlamlar taşıdığını, özellikle bugünlerde vatan sevgisinin ne olduğunu göstermesi bakımından da çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kongreyi düzenleyenlere, sektör temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Bu kongre inşallah hem küresel anlamda dünya turizminin hem de ülkemizin, ülkelerimizin her birinin turizm alanındaki gelişmelerini birbirimizle paylaşmasına, yeni projeler geliştirilmesine vesile olacak. Hayırlara vesile olmasını diliyorum."

"Son 15 yılda Türkiye'nin aldığı mesafeyi görenler gözlerine inanamayacak"

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca da dünyanın çeşitli yerlerinden Türkiye'ye gelen insanların, ülkenin aldığı mesafeyi, dünyanın zirvesine ne kadar yaklaştığını kendi gözleriyle göreceklerini söyledi.

Akarca, bundan 15 yıl önce kadar Türkiye'yi görenlerin, alınan mesafe karşısında gözlerine inanamayacaklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu kadar kısa zamanda bu mucizevi atakların nasıl yapıldığını bir türlü inanamayacaklar ve hayretle izleyecekler. Boğazın altında iki tüp geçit yapıldı, dünyanın üzerinde raylı sistem geçen en büyük köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşa edildi. İstanbul'un hemen yanında yine dünyanın en büyüklerinden Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. Bundan birkaç sene sonra gelecekler yine büyük bir şaşkınlığa uğrayacaklar. Çünkü uçakları dünyanın en büyük havaalanına inmiş olacak. Türkiye böylesi büyük bir değişim içerisinde. Bu mucizenin mimarı kim diye soracak olursanız; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun hemen yanında, en yakınında yol arkadaşı Başbakanımız Binalı Yıldırım'dır. Türk milleti kendilerine şükran borçludur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Turizm Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement