Dünya Turizmcileri İzmir'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

Dünya Turizmcileri İzmir'de Buluştu

Dünya Turizmcileri İzmir\'de Buluştu

İzmir, 26 ülkenin turizm yöneticilerini "TOURIZMIR" zirvesinde ağırladı.

01.10.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir, 26 ülkenin turizm yöneticilerini "TOURIZMIR" zirvesinde ağırladı. Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama ve Efes'in ardından Kemeraltı, Agora ve Kadifekale'nin de UNESCO dünya mirası listesine girmesi için hazırlıklara başlanması gerektiğini söyledi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) tarafından Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu işbirliği ile düzenlenen "TOURIZMIR" zirvesi başladı. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve Dünya Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Moris Kohen Kasar ile 26 ülkeden 68 turizm ve seyahat acentası yetkilileri katıldı.

YATIRIMLARI ANLATTI

Zirvenin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, zirveye 26 ülkeden katılan turizm birliği yöneticileri, hava yolu şirketi yöneticileri, tur operatörleri, seyahat acentası ve kongre planlayıcılarını İzmir'e davet etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin sahibi, yerel yönetimi olarak sadece belediye hizmetlerinde değil kentin kalkınmasından da kendisini sorumlu görerek yola çıktığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, başta çevre olmak üzere kültür-sanat, sağlık, tarih, inanç, fuar-kongre ve gastronmi turizminin gelişmesi hedefiyle yaptıkları çalışma ve yatırımları anlattı.

UNESCO ÇIKIŞI

Geçtiğimiz yıl Bergama'nın bu yıl da Efes'in UNESCO dünya mirası listesine girdiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Şimdi sırada Foça var. Tarihi kentimiz olan Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız. Turizmde büyümek istiyorsanız, siz dünya insanlığını buraya çekmek istiyorsanız, çevre yatırım yapmaz, yaşanılır bir çevre oluşturmazsanız; suyunuzu, havanızı, toprağınızı korumazsanız, öncülük yapıp yatırımlarınızı tamamlamazsanız, içilebilir suyu musluklardan akıtmazsanız, o zaman en önemli ayağınız eksik kalır. 8 bin 500 yıllık tarihinizin gün ışığına çıkmasını desteklemezseniz, bunun için yatırımı yapmazsanız, o zaman gelen insanları neyi göstereceksiniz? Kentin pek çok bölgesindeki kazıları destekleyerek, kamulaştırma yaparak, Roma Antik Tiyatrosu'nu gün ışığına çıkartarak, bunun için ciddi kamulaştırma harcamalar yaparak insanlığa sunuyoruz. 270 hektarlık Kemeraltı, Agora ve Kadifekale bölgesinde 11 yıldır yaptığımız kazı, kamulaştırma ve restorasyon çalışmalarımızın bedeli 130-150 milyon dolar civarındadır. Turizm çeşitlendirmek için inanç turizmini destekliyor, sinegogları, havraları şapelleri, camileri, mescitleri restore ediyoruz. Kongre ve fuar turizminde, hizmet sektöründe büyümek istiyoruz. Kongre merkezimiz, fuar alanımız yoksa insanlara nerede kongre yaptırıp ürünlerini sergileteceksiniz? İşte biz Türkiye'nin en nitelikli ve en büyük fuar alanını bu yıl açtık. Fuarcılığımızı dünya ligine taşımak üzere yoğun çalışma içindeyiz" dedi.

SEFERİHİSAR'A KÜR MERKEZİ GELİYOR

Kentte sağlık turizminin gelişmesi için İzmir Jeotermal A.Ş.'nin ortağı olarak İzmir Valiliği ile birlikte termal kaynakların gün yüzüne çıkartılması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını, şimdi ise kür merkezi yapacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: "Sağlık turizminin gelişmesi için özel sektör hastaneyi, oteli yapsın ama bu kaynakları biz onlara sunmak zorundayız. Son toplantıda aldığımız kararla, Seferihisar jeotermal kaynaklarında İzmir Jeotermal şirketi olarak kür merkezi yapma kararı aldık. Çeşme'de termal kaynaklar için kür merkezi yapma konusunda da hem özel sektörle hem Çeşme Belediye Başkanımız ile birlikte görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde bunun da yatırım kararını veririz. Bunları yaparsak sağlıkta termal turizminde ilerleyeceğiz. Bu coğrafyada, bu kentte, el ele gönül gönüle, bütün sektörlerle gönül birliği içinde kentimizin kalkınması, ülkemizin kalkınması için her türlü özveride bulunmak üzere bizler hazırız. Bu toplantının sizlere, kentimize, dünya insanlığına katkı koymasını diliyorum."

KOCAOĞLU'NA FUAR İZMİR TEŞEKKÜRÜ

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir'in yaşanabilir, yaşandıkça tanınması gereken bir kent olduğunun altını çizerek emekliliğini bu kentte geçirmek istediğini söyledi. Ulusoy, şöyle konuştu: "İzmir hiç bir zaman moda olmadı. Moda bugün var. Yarın demode olur. İzmir başlı başına markadır. Başkanımızla 'fuar alanı olur mu' derdik, o bitirerek karşımıza çıktı. Kendisine şükranlarımızı sunuyorum. İzmir'deki turizm fuarının başarılı olması için hep birlikte çalıştık. İzmir fuarına sahip çıktı. Başkanımız Aziz Kocaoğlu, sabah 09.00 akşam 18.00 fuarımıza gelerek stantları gezdi. İzmir'de turizmin bir yaşam biçimi var. Başkanımız bu yaşam biçimine sahip çıktı." Ulusoy, devletten İzmir kruvaziyer limanına gelecek olanlardan ayakbastı ücretlerini kaldırmasını, liman ücretlerinin artırılmamasını, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İzmir'deki 8 bin 500 yıllık tarihi eserlerin sergilenmesi için dev müze yapmasını ve sağlık turizminde kentin üs olabilmesi için desteklenmesini de istedi.

YENİ İŞBİRLİKLERİ DOĞACAK

Toplantının ev sahipliğini üstlenen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise turizm zirvesine katkı koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, İzmir'in son yıllarda turizmde çok önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi. Kruvaziyer turizmde üç yıl üst üste Avrupa'nın en iyi kruvaziyer destinasyonu seçildiklerini anlatan Demirtaş, "Son üç yılda kongre turizminde de belli bir başarı yakaladık. Kentimizde devamlı yeni oteller, turizm yatırımları yapılıyor. Turist sayımız 1,5 milyon kişiye ulaşıyor. Efes'i de dahil edersek 4 milyon kişi. Oysa bunun birkaç katını ağırlayabilecek potansiyele sahibiz. Önümüzdeki dönemde özellikle sağlık ve kongre turizmine yönelmek istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemizin planladığı kongre merkezi ile bu alanda atağa kalkacağız. Sizleri bu toplantıda buluşturmaktan dolayı son derece memnunuz. Bu zirve boyunca çok önemli işbirliklerinin, ortaklıkların temeli atılacak ve yabancı konuklarımız önümüzdeki yıllarda çok daha büyük kafileler ile İzmir'e gelecekler" ifadelerini kullandı.

İZMİR'İ GEZECEKLER

Konuşmaların ardından Filipinler Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Maria Michelle'in, Litvanya Milli Turizm Birliği Başkanı Zydre Gaveliene'nin, Estonya Seyahat Turizm Birliği Genel Sekreteri Kristen Lahtin'in, Bulgaristan Seyahat Acentaları Birliği Genel Sekreteri Maya Philipova'nın ve Türk Hava Yolları İzmir Satış Müdürü Hakan Nalbantlı'nın konuşmacı olarak katıldığı "Dünya Turizmi ve Trendler" konulu oturum yapıldı. Ardından "İzmir Turizmine Dışarıdan Bakış" konulu ikinci oturum gerçekleşti. Turizm zirvesi 3 Ekim'de sona erecek. Dünyanın çeşitli ülkelerinden kente gelen seyahat acentaları yöneticileri, oturumların ardından Kadifekale, Agora, Kemeraltı, Sinagoglar Bölgesi, Tarihi Asansör'ü gezecek, Efes ve Meryemana'yı ziyaret edecek. Program kapsamında zirveye katılan yerli ve yabancı katılımcılar turizm konusunda işbirliği yapmak üzere ikili görüşmelerde bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Turizmcileri İzmir'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement