Dünya, Türkiye'de Artan Yaşam Süresini Araştırıyor - Son Dakika
Ekonomi

Dünya, Türkiye'de Artan Yaşam Süresini Araştırıyor

Dünya sağlık Örgütü, yaşam süresini 10 yıl artırarak 75'e çıkartan Türkiye'nin birçok ülke tarafından araştırılmaya başlandığını açıkladı.

21.05.2014 08:07  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya sağlık Örgütü’nün (WHO), yaptığı yıllık yaşam süresi istatistiklerinde Türkiye’de 2012 yılında doğan birinin, 1990’da doğanlara göre 10 yıl daha fazla yaşayacağı ortaya çıkmıştı. WHO istatistiklerine göre, son 20 yılda Türkiye’de ortalama yaşam süresi 75 yıla çıkarken, Türk kadınları 78 yıl, erkekleri ise 72 yıl yaşadığı belirlenmişti.

"BİRÇOK ÜLKE TÜRKİYE'NİN BAŞARISINI ARAŞTIRIYOR"

Türkiye’nin, dünya genelinde ortalama yaşam süresi istatistiklerine bakıldığında, en fazla gelişme gösteren ülkelerden biri olduğunu belirten WHO Sağlık İstatistikleri ve Enformasyon Sistemleri Bölümü Başkanı Ties Boerma, “Birçok ülke Türkiye’de son 20 yılda sağlık alanında yaşanan bu büyük değişimin nasıl başarıldığını araştırıyor” dedi.

Türkiye’de yenidoğan ölümlerinin azaldığını ifade eden Boerma, genel olarak ülkedeki can kaybı oranının yüksek gelirli ülkelerin seviyelerine çok yakın olduğunu kaydetti. Boerma, Türkiye’de yaşayanların, sağlığı tehlikeye atacak alışkanlıklardan uzak durması halinde, ortalama yaşam süresi 80’li yaşlarda  bulunan yüksek gelirli ülkeler seviyesine çıkabileceğinin altını çizdi.

TERK EDİLMESİ GEREKEN ALIŞKANLIKLAR

Boerma, Türklerin bunun için sigaradan uzak durması ve obezite ile diyabete neden olan yetersiz spor yapma alışkanlığını terk etmesinin önemini vurguladı.

REKOR JAPONLARDA

WHO istatistiklerine göre, Japon kadınları ortalama 87 yıl ile en fazla yaşıyor. İspanya, İsviçre, Singapur ve İtalya 85’er yılla Japonya’yı takip ediyor. Erkeklerde ise en fazla yaşayanlar 81 yıl ile İzlandalılar. İsviçre, Avustralya, İsrail ve Singapur 80’er yılla İzlanda’yı takip ediyor.

Dünya, Türkiye\'de Artan Yaşam Süresini Araştırıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Dünya, Türkiye'de Artan Yaşam Süresini Araştırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Cenk: Sayın başbakan sayesinde refah düzeyi yükseldi yaşam süresi gelişmişlikle alakalı bir şey 18 16 Yanıtla
  • sevket: bu da recep'in başarısı, bizi daha uzun yaşattı nur yüzlü lider :). ondandır ondan, iyi haber ya :). 17 8 Yanıtla
  • UYAN: ükemız adına olumlu bır haberde bile sırf akp döneminde yasandıgı ıcın kabullenememe cabası nedir bu hazımsızlık..burası sizinde ulkenız arkadaslar bırakın uclarda yasamayı mıllete tepeden bakmayı..zaten TR tarihinde olumlu olan hersey akp dönemlerın oldu..aksini idda eden gecmıse yonelık olumlu bırsey söylesın? 17 6 Yanıtla haydii: bencil olmayalım sana cvp:sen bi ANA okuluna git tamam?BELKI EMEKLEMEYI ÖGRENIRSIN..sana gecmıste olumlu yapılan tek bır ıcraat sordum bak bıtane bıle yazamadın..cunkı yok!ama ben sana su 12 yılda öyle cok sayarımkı senın akun kaldırmaz ;) provakatör zihnıyetını kendıne sakla.. 0 0
  • izmirli: KREDİ BORCU BİTMEDİĞİ İÇİN ÇOCUKLARINA İŞ BULAMADIKLARI İÇİN ÖLEMİYORLAR. 17 2 Yanıtla
  • akpadisahınınkuzuları: ben chpliyim ama bir muhalefet olarak sigara alkol yasagı konusunda padisahı tebrik ediyorum saygılar 12 5 Yanıtla
  • ALİ OSMAN ŞENGUL: PARALEL YAPI YAPMIŞTIR. 10 4 Yanıtla
  • HALK: mucizemi :) halka daya enflasyonu iş aslanın ağzında olsun adamlar yok pahasına canını çıkarana kadar çalıştırsın . emeklilik mucize olsun 73 ünde bile işçi ol bu ülkede olay bu bilinen gerçek abartmaya gerek yok . sürekli çalışan çalışmak zorunda olan genç kalmasada yüz olarak beden olarak formda kalıyor işte 1 7 Yanıtla
  • cengiz6161: bu yasam sistemi ile 75 yil öylemiiiii.o zaman isvicre 120 yil yasar. 3 2 Yanıtla

Advertisement