Dünya Turu İçin Karlı Yolları Aşıyor - Son Dakika
Güncel

Dünya Turu İçin Karlı Yolları Aşıyor

Dünya Turu İçin Karlı Yolları Aşıyor

Avusturya’dan bisikletle dünya turuna çıkan Niko Krauland, 3 aylık serüveninin ardından Iğdır’ın karlı yollarından geçti.

23.03.2015 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'dan bisikletle dünya turuna çıkan Niko Krauland, 3 aylık serüveninin ardından Iğdır'ın karlı yollarından geçti.

Avusturya'nın Salzburg eyaletinde yaşayan 27 yaşındaki Krauland, bisikletle dünya turu için yaklaşık 3 ay önce yola çıktı. Sırbistan ve Bulgaristan'ı geçerek Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan genç bisikletçi, üç ülkeye sınır olan Iğdır üzerindeki dünya turuna devam ediyor. Ağrı Dağı ile Pamuk Dağı geçişindeki zorlu kış şartları altında dünya turunu sürdüren Krauland, Doğubayazıt'taki Gürbulak Sınır Kapısı'ndan İran'a gitmeyi planlıyor.

İran üzerinden turuna devam edecek olan Krauland, 1,5 yılda Asya kıtasını tamamlayıp Amerika'ya oradan da Avrupa'ya dönmeyi hedefliyor.

Pamuk Dağı geçişinde yoğun kış şartlarıyla karşılaşan Krauland, 2 Ocak'ta çıktığı yolculukta dünyayı daha iyi tanımak istediğini söyledi. Krauland, Avusturya'dan yola çıktığını, Bulgaristan'dan Türkiye'ye vardığını belirterek, "Buradan İran'a geçeceğim daha sonra Türkmenistan ve Kırgızistan'a gideceğim. Bu yolculuğu 18 ayda bitirmeyi planlıyorum" dedi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya Turu İçin Karlı Yolları Aşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • üneyis çarkl: Helal olsun. 0 0 Yanıtla

Advertisement