Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı, Mezarı Başında Anıldı

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı, Mezarı Başında Anıldı

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı, mezarı başında anıldıDünya ve Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi İsmet Atlı, ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı.

04.04.2016 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı, mezarı başında anıldı

Dünya ve Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi İsmet Atlı, ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı.

4 Nisan 2014'te tedavi gördüğü Kozan Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçi İsmet Atlı, Adana'nın Kozan İlçesine bağlı Toklular Mahallesi'nde mezarı başında törenle anıldı. Anmaya Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Güreş İl Temsilcisi Yusuf İnce, Adana Güreş Vakfı Başkanı İlyas Karabulut, milli güreşçiler Abbas Eker, Aziz Polat, Türkiye Güreş Federasyonu Karakucak Komite Başkanı Mehmet Sırkıntı, başpehlivan Mithat Birer, Adana ve çevre illerden gelen genç güreşçiler ile Atlı'nın kardeşi milli güreşçi Hüseyin Atlı, yakınları ve sporcular katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İsmet Atlı ile ilgili anıların anlatıldığı anma etkinliği Kuran-ı Kerim okunması ve dualarla son buldu.

İSMET ATLI KİMDİR

İsmet Atlı, minderle 1951 yılında tanıştı ve aynı yıl milli takıma alındı. Atlı, 1951 yılında milli takım mayosu ile İskenderiye'de düzenlenen Akdeniz Olimpiyatları ve 79 kiloda serbest stilde olimpiyat şampiyonu oldu. Bir anda tüm Türkiye'nin tanıdığı bir güreşçi olan Atlı, 1956 yılında Türkiye'de düzenlenen Dünya Kupası müsabakalarında da 79 kiloda altın madalya kazanarak dünya şampiyonluğu elde etti. Dünya ve olimpiyat şampiyonu İsmet Atlı'nın bu başarıları devletin en üst kademesinde de takdire layık görüldü ve merhum 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 1999 yılında 'Devlet Övünç Madalyası' ile ödüllendirildi. Minderlere veda etmesine rağmen güreşten ve spordan hiç ayrılmayan İsmet Atlı, antrenörlük yaptı, gazetelerde spor yazıları yazdı. Memleketi Adana'da adına müsabakalar düzenlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement