Dünya Yetimler Eğitim Vakfı'ndan Vali Tapsız'a Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Dünya Yetimler Eğitim Vakfı'ndan Vali Tapsız'a Anlamlı Ziyaret

Dünya Yetimler Eğitim Vakfı\'ndan Vali Tapsız\'a Anlamlı Ziyaret

Dünya Yetimler Eğitim Vakfı (DUNYEV) Başkanı Yüksel Çavuşoğlu ve Vakıf Yönetimi Kilis Valisi Süleyman Tapsız’ı ziyaret etti.

17.04.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Yetimler Eğitim Vakfı (DUNYEV) Başkanı Yüksel Çavuşoğlu ve Vakıf Yönetimi Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ı ziyaret etti.

Suriye'de yaşanan iç savaş sonucu ortaya çıkan insanlık dramında ebeveynlerini kaybeden çocuklara yardım etmek amacıyla yapılan ziyarete Koordinatör Vali Veysel Durmaz da katıldı.

DUNYEV Başkanı Çavuşoğlu, Vakfın amacının, Türkiye'de ve dünyanın her yerinde yetim, öksüz ve himaye gerektiren 'Sosyal Yetim' çocukların, maddi ve manevi, fiziki, ruhi, zihni, ahlaki, hukuki ve sosyal, ilmi ve teknolojik, sanatsal, mesleki yönden her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi; kültürel değerleri ve medeniyetine, en ileri seviyede gelişmelerine yardım etmek ve katkı sunmak olduğunu belirterek, "Dünya Yetimler Eğitim Vakfı bütüncül bir yaklaşım ile yetim çocukların, içinde yaşadıkları toplumdan bağımsız düşünülemeyeceği gerçeğinden hareketle yaşadıkları toplumun; sosyal, ekonomi, hukuk, sağlık, bilim, teknoloji, kültür, sanat, ahlak ve eğitim alanlarında gelişmesine, aile kurumunun güçlenmesine katkı sağlamaktır.Bu çerçevede, yerel ve evrensel ölçekte, insanlığın önünü açacak, insan odaklı hizmet, düşünce üretmek ve strateji geliştirmektir."

Çavuşoğlu, Kilis'te Suriye'deki iç savaş sonucu yetim kalan çocuklara yardım için bulunduklarını söylerine ekledi.

Ziyaretçilere Kilis merkezde ve konteyner kentlerde bulunan Suriyeliler hakkında bilgi veren Vali Süleyman Tapsız,"Yetime yapılacak her türlü yardım ve desteğin övgüye ve mükafata layık görülmesi, dünyevi bir karşılık beklenmeden yapılıyor olmasındandır " dedi.

Vali Tapsız, "İnsanın kendisinden beklenen görevlerin üstesinden gelebilmesi için güçlü, sağlıklı ve yararlı bir kişilikle yetişmesi gerekir. Bu da ancak sevginin, merhamet ve şefkatin, her türlü fedakarlığın esirgenmediği sağlıklı bir ortamda, iyi bir eğitim alarak yetişmekle mümkündür. Bu fedakarlığı en iyi şekilde gösterebilecek kişilerse ana babalardır. Ancak henüz kendi ayakları üzerinde duramayan yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklar, fiziksel bakım ve korumanın yanı sıra bu eğitim ve destekten yoksundurlar. Onlara bu manada her türlü yardım ve desteği sağlamak insani bir görevdir. Çünkü insan olmak başlı başına sorumluluk gerektiren bir konumdur. Bu konum öncelikle akraba yetimlerinin, sonra mensubu bulunduğu toplumun, daha sonra bütün dünya yetimlerinin sorunlarına karşı duyarlı olmayı gerektirir" ifadelerini kullandı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Yetimler Eğitim Vakfı'ndan Vali Tapsız'a Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement