Rusya, Obama'nın 9 Günde Yapabileceklerinden Endişeli - Son Dakika
Dünya

Rusya, Obama'nın 9 Günde Yapabileceklerinden Endişeli

Rusya, Obama\'nın 9 Günde Yapabileceklerinden Endişeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Barack Obama'nın başkanlık süresinden kalan son 9 gün içinde yapabileceklerinden endişelendiğini açıkladı.

11.01.2017 14:10  Güncelleme: 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni ABD hükümeti, seçilen Başkan Donald Trump'ın 20 Ocak'ta koltuğa oturmasıyla resmen çalışmalarına başlayacak. Ancak Ruslar, geriye kalan 9 günde çok şeyin değişebileceğini düşünüyor.

'TANRI DÜNYAYI 7 GÜNDE YARATMIŞ, OBAMA'NIN ONU YIKMAK İÇİN 2 GÜNÜ DAHA VAR'

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, resmi Facebook hesabından endişelerini şu ifadelerle dile getirdi:

"Her gün Washington'dan gelen haberleri okuyorum: İşte Rusya'ya yeni yaptırımlar, Suriye militanlarına omuzdan ateşlemeli füzelerin verilmesi, dışişlerinin tüm alanlarında tamamen mantıksız ancak zarar verici yaptıkları. Tanrı dünyayı 7 günde yaratmış. Obama'nın onu yıkmak için artı 2 günü daha var."

ABD'DE 5 RUS VATANDAŞINA YAPTIRIM UYGULANDI

Geçtiğimiz Pazartesi günü ABD Maliye Bakanlığı, 'Magnitskiy Kararnamesine' dayanarak Rusya Soruşturma komitesi başkanı Aleksandr Bastrıkin ve milletvekili Andrey Lugovoy dahil olmak üzere 5 Rus vatandaşına yaptırım uyguladı.

30 Aralık 2016 tarihinde ABD, 'seçimlere karışması' ve 'Rusya'da çalışan ABD diplomatlarına yapılan baskı' için Rusya Federal Güvenlik Servisi ve Askeri İstihbarat Servisi dahil olmak üzere Rusya'nın 8 teşkilatına da yaptırımlar uyguladı.

SURİYE'DEKİ MUHALİFLERİN SİLAH KISITLAMASI KALDIRILDI

Aralık ayının başında ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin Suriye'deki müttefiklerine silah teslimatları için kısıtlamaları kaldırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Rusya, Obama'nın 9 Günde Yapabileceklerinden Endişeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement