Dünyaca Tanınmış Karikatür Ustaları, Çocuklarla Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Dünyaca Tanınmış Karikatür Ustaları, Çocuklarla Buluştu

Karikatürün ustaları, Muğla'nın Bodrum ilçesinde çocuklara karikatür dersi verdi.

17.06.2014 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Doğan Vakfı, dünyaca tanınmış usta karikatüristlerle çocukları buluşturdu.

Vakıf tarafından 31'incisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması için Bodrum'a gelen karikatüristler, Milta Marina'da çocuklarla bir araya geldi. Buluşmada karikatürün inceliklerini anlatan ustalar, renkli kalem ve fırçalarla çocuklara uygulamalı eğitim de verdi.

The New Yorker Magazine ve Forbes dergilerinin sürekli karikatürist ve yazarı Amerikalı Liza Donnelly,  İranlı karikatürist Dokhshid Ghodratipour, Brezilyalı karikatürist Moacir Knorr Gutterres, Fransız karikatürist Catherine Meurisse, İngiliz karikatürist Anıta O'brie, Çinli Lichuan Xia, Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel çocukların karikatürle düşüncelerini yansıtmalarına yardımcı oldu.

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 31'inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na 70 ülkedeki 814 sanatçının katıldığını söyledi.

Jürinin yaptığı ön eleme sonucu 43 ülkeden 214 sanatçının 300 karikatürünün Bodrum'daki Işıl Milta Club Tatil Köyü'nde uluslararası jüri tarafından değerlendirmeye alındığını belirten Fetvacı, "Değerlendirme sonucu Antalya'da oturan 40 yaşındaki karikatürist Kürşat Zaman birinci oldu. İkinciliği İran'dan Mojtaba Heidarpanah, üçüncülüğü ise Polonya'dan Krzysztof Grzondziel aldı" diye konuştu.

Yarışmanın çocuklara katkı sağlaması için usta karikatüristlerle çocukları bir araya getirdiklerini ifade eden Fetvacı "Yarışmada çocukları da unutmadık. Çocukları çizmeye, analitik düşünmeye teşvik edecek, onların içerisindeki yaratıcılığı ortaya çıkarmak için ustalarla bir araya getirdik" ifadesini kullandı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Dünyaca Tanınmış Karikatür Ustaları, Çocuklarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement