Dünyaca Ünlü Heykeltıraşlar Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Dünyaca Ünlü Heykeltıraşlar Türkiye'de

Dünyanın dört bir yanından gelen ünlü heykeltıraşlar, 16’ncı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında hazırlanan Heykel Sempozyumu’nda, dev mermer bloklarını sanatlarıyla şekillendiriyor.

22.07.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın dört bir yanından gelen ünlü heykeltıraşlar, 16'ncı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında hazırlanan Heykel Sempozyumu'nda, dev mermer bloklarını sanatlarıyla şekillendiriyor.

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü heykeltıraşlar, dev mermer bloklarını sanatlarıyla bütünleştiriyor. Kendileri için özel olarak hazırlanan stantlarda gün boyunca çalışmalarını sürdüren heykeltıraşlar, Büyükçekmece'nin çeşitli yerlerine yerleştirilecek sanat eserlerini icra ediyor.

BÜYÜKÇEKMECE DÜNYA SANATÇILARINI AĞIRLIYOR

Sanata ve sanatçıya büyük önem veren Büyükçekmece Belediyesi, dünyaca ünlü sanatçıları festivalde bir araya getiriyor. Festival boyunca çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan Büyükçekmece, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirleri de ağırlıyor. 7'den 77'ye her yaş grubuna hitap eden etkinliklerde isteyen kendini ve sanatını tanımlama fırsatı bulurken, ziyaretçiler de özel birçok sanat eseri ve sanatçıyla tanışma imkanı buluyor. Bu yıl 57 ülkeden katılımın sağlandığı festival Türkiye'nin tanıtılmasına ve turist potansiyelinin artmasına büyük katkılar sunuyor.

"DÜNYANIN EN İYİ FESTİVALİ OLACAK"

Festival için herkesi Büyükçekmece'ye davet eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "16'ncı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ne bu yıl 57 ülke katılıyor. Gördüğünüz gibi festival öncesi gelip yerlerini alan heykeltıraşlarımız çalışmalarına başladı. Çok güzel heykeller ortaya çıkıyor" dedi.

Sanat ve sanatçının önemine vurgu yapan Başkan Akgün, "Belediye binamızı yıkmıştık yenisini yapıyoruz. Ortaçağ mimarisine uygun bir belediye binasının yapımını tamamlamak üzereyiz. Burada yapılan heykellerin bir kısmı Büyükçekmece Belediye binası önünde ve ilçenin çeşitli yerlerinde sergilenecek. Bu yılki festivalde de çok iddialıyız. Dünyanın en iyi festivalini tekrar alacağız inşallah. Bir yıldır sürdürdüğümüz ulusal ve uluslararası çalışmalarımızın sonuna geldik. Önemli bir kültür sanat festivaline imza atmanın ekibimizle birlikte sevincini yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sırbistan'dan festival için gelen Vladan Martinovic, festivali çok renkli bulduğunu belirtti. Martinovic, "Benim ülkemde bu tür kapsamlı festivaller olmuyor. Burada olmak çok güzel. Ben gizemli bir masa yapmayı planlıyorum. Masaya oturanlar kendilerince bir gizem bulsunlar istiyorum" diye konuştu.

İtalya'dan festivale katılan Antonella Tiozzo ise, "Festivalden buraya gelmeden önce haberim vardı. Davet üzerine katıldım festivale. Dans festivalini çok beğeniyorum. Burada olmaktan çok memnunum, her şey çok güzel gidiyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyaca Ünlü Heykeltıraşlar Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement