Dünyaca Ünlü Mimar İstanbul'da! - Son Dakika
Güncel

Dünyaca Ünlü Mimar İstanbul'da!

Dünyaca Ünlü Mimar İstanbul\'da!

'Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı'na dünyaca ünlü mimar Michel Mossessian katılacak.

20.10.2014 17:30  Güncelleme: 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Michel Mossessian İstanbul'da mimarlarla buluşacak...

İSKİD tarafından tasarımda iklimlendirme ile ilgili sorunları masaya yatırmak amacıyla, 22 Ekim Çarşamba günü YEM'de düzenlenecek 'Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı' sektörün önde gelen temsilcileri ve yüzlerce mimarı buluşturmaya hazırlanıyor. Londra'da Harvard Tasarım Enstitüsü ve New York'ta Cooper Union eğitimi alan ve dünyaca ünlü projelere imza atan Fransız mimar Michel Mossessian da konferansa katılmak için ilk kez İstanbul'a geliyor.

İklimlendirme - Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenmesi planlanan 'Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı'nın ilk ayağı, 22 Ekim Çarşamba günü, sektörün önde gelen temsilcileri ve yüzlerce mimarın katılımıyla İstanbul Yapı Endüstri Merkezi'nde gerçekleşecek. Konferansın moderatörlüğünü başarılı sunucu Metin uca yapacak.

İnsanların konforunu ve sağlığını doğrudan etkileyen doğru iklimlendirme sistemlerinin konuşulacağı konferansa ünlü Fransız mimar Michel Mossessian da katılacak. Londra'da Harvard Tasarım Enstitüsü ve New York'ta Cooper Union eğitimi alan ve Bürüksel'de NATO Genel Müdürlüğü, Barselona'da Villa Olympica Barcelona, Londra'da Broadgate ve Carmine Building, Fas'ta Place Lalla Yeddouna gibi dünyaca ünlü projelere imza atan Fransız mimar, 'Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı' için ilk kez İstanbul'a gelecek.

Yeni yaklaşımlar, sürdürülebilir mimari ve yeni bina teknolojilerini ön planda tutuğu çalışmalarıyla dünya standartlarında projeleriyle dikkat çeken Michel Mossessian konferansta, mimaride yeni trendler ve konforlu, sağlıklı, nefes alan, doğru iklimlendirme sistemleri olan binalar için atılması gereken adımlar hakkında bir konuşma gerçekleştirecek.

Amaç nefes alan binalar yaratmak

Konferansta Systemair HSK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vural Eroğlu'nun yanı sıra Avcı Architects Kurucusu Mimar Selçuk Avcı, Çinici Mimarlık Ortağı Mimar Can Çinici, GN Mühendislik Genel Müdürü Gürkan Görgün ve Tahincioğlu Gayrimenkul Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Yezdan Kanaat "Nefes Alan Mekanlar için Mimari Tasarımda İklimlendirme" konusunda görüşlerini paylaşacak.

Ana amacı binaların konforunu doğrudan etkileyen iklimlendirme ve havalandırma sistemlerinin en uygun kullanımını irdelemek olan 'Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı' ile ayrıca; yapılar henüz mimari proje konsept tasarımı aşamasında iken mimarların, mekanik tasarımcılarla bir araya gelmesini sağlamak ve böylece nefes alan binalar yaratmak da hedefleniyor.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyaca Ünlü Mimar İstanbul'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı
    21:28 Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, İskenderun ilçesinde gerçekleştirilen denetimler sonucu para karşılığı fuhuş yaptığı belirlenen 2 kişi hakkında idari işlem uyguladı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, fuhuş ve fuhuşa teşvik etmek için yer ve imkan sağlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Polis ekipleri İskenderun ilçesi Meydan Mahallesi'nde denetim gerçekleştirdi ve A.K. ve Y.K. isimli şahısların para karşılığı fuhuş yaptıkları tespit edildi. Tespit edilen 2 şahıs hakkında gerekli idari işlemler başlatıldı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi
    21:27 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak üzerinde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucunda 14 gecekondu etkilendi. Bu gecekondulardan 3'ü kullanılamaz hale gelirken, bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amacıyla tahliye edildi. İstanbul Valiliği tarafından olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı
    21:26 Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı

    Elazığ'da bir lisede 9 kız öğrenci, okul müdürü tarafından taciz edildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Müdür hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu
    21:24 Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde jandarma ekipleri, Hasköy Mahallesi'nde bulunan bir gölet yakınında yaralı bir leylek tespit etti. Leyleğin sol ayağının kırık olduğu belirlendi ve tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.


Advertisement