Dünyada Aktif İnternet Kullanıcı Sayısı Üç Milyar Kişi - Son Dakika
Güncel

Dünyada Aktif İnternet Kullanıcı Sayısı Üç Milyar Kişi

Dünyada Aktif İnternet Kullanıcı Sayısı Üç Milyar Kişi

Prof.Dr. Mustafa Zihni Tunca, dünyada üç milyar aktif internet kullanıcısı olduğunu açıkladı.

06.04.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof.Dr. Mustafa Zihni Tunca, dünyada üç milyar aktif internet kullanıcısı olduğunu açıkladı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Cihannüma Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi, düzenlediği bir etkinlikle "Sosyal Medya ve Kişisel Verilerin Güvenliği" konusunu ele aldı. e-ticaret, tedarik zinciri yönetimi, lojistik, sosyal medya gibi alanlarda çalışmaları bulunan Prof.Dr. Mustafa Zihni Tunca'yı konuk eden Cihannüma Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin İKÇÜ Konferans Salonunda düzenlediği programa; İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, Rektör Danışmanı Doç.Dr. Murat Soydan, Cihannüma Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hayrettin Usül, Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Sabuncular, Hukuk Müşaviri Fatma Gülmezoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Katılımcılar kullanım alanı her geçen gün artan sosyal medyada özellikle kişisel verilerin güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi sahibi oldu.

"UYGULAMALARIN ÜCRETSİZ OLMASINI SORGULAYIN"

Aktif internet kullanıcı sayısının 3 milyar rakamına yaklaştığına dikkat çeken Prof.Dr. Tunca, bu kullanıcıların yarısının sosyal medyada aktif olduğunu belirtti. Şu an dünya çapında bir kısmı konumla ilgili bir kısmı arkadaşlıkla ilgili, bir kısmı farklı şekillerde oluşan 415 sosyal ağ bulunduğunu belirten Prof.Dr. Tunca, bu uygulamaların büyük kısmının ücretsiz olduğunu ifade ederek burada "Neden?" sorusunun sorulması gerektiğini hatırlattı.

"SOSYAL AĞLAR EN ÇOK ŞİRKETLERE FAYDA SAĞLIYOR"

"Şayet size ücretsiz bir hizmet sunarlarsa daha çok kişiye ulaşırlar. Daha çok kişiye ulaşırlarsa daha çok reklam alırlar. Daha çok reklam alırlarsa daha çok para kazanırlar" diyen Prof.Dr. Tunca, sosyal ağlar sayesinde şirketlerin ihtiyaç duydukları verilere çok daha hızlı ve etkili ulaşabildiklerine vurgu yaparak; asıl amacın bedava hizmet vermek olmadığını, şirketlerin sundukları hizmeti kullanıcıların verileri karşılığında verdiklerini ifade etti ve: "Eğer bir ürünü ücretsiz kullanıyorsanız ürün sizsiniz" şeklinde konuştu.

"GERÇEK BİLGİLERİNİZİ VERMEYİN"

Sosyal medya kullanıcılarına önerilerde bulunan Prof.Dr. Tunca, kişisel verilerin güvenliği adına istenilen her bilginin verilmemesinin önemli olduğuna değindi. Tunca, zorunlu istenen verilerin de tüm kişisel bilgileri içermemesine dikkat edilebileceğini, gerekirse sahte bilgilerin verilebileceğini sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyada Aktif İnternet Kullanıcı Sayısı Üç Milyar Kişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement