Dünyadaki Balkan Göçmenleri Ulubaldef Çatısı Altında Birleşiyor - Son Dakika
Yerel

Dünyadaki Balkan Göçmenleri Ulubaldef Çatısı Altında Birleşiyor

Merkezi İzmir'de bulunan ve Türkiye'deki 13 derneğin bir araya gelmesiyle oluşturulan Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (ULUBALDEF), ABD, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Balkan ve diğer Avrupa ülkelerindeki Balkan dernekleriyle ortak projeler yürütüyor.

26.09.2014 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi İzmir'de bulunan ve Türkiye'deki 13 derneğin bir araya gelmesiyle oluşturulan Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (ULUBALDEF), ABD, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Balkan ve diğer Avrupa ülkelerindeki Balkan dernekleriyle ortak projeler yürütüyor.

Federasyon Başkanı Ekrem Selimler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Evlad-ı Fatihan" olarak adlandırılan Balkan ülkelerinden başta Türkiye olmak üzere çeşitli ülkelere göç etmiş ancak ata topraklarını unutmamış Rumeli halkları arasında birlik ve beraberliği güçlendirici çalışmalar planladıklarını söyledi.

Kendilerine bağlı olsun olmasın Türkiye'deki pek çok Balkan derneğiyle ortak projeler ürettiklerini, faaliyetlerine gönüllülük esasıyla destek verdiklerini dile getiren Selimler, yurt dışında da partner dernekler vasıtasıyla çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Selimler, proje ve çalışmalarının sadece kültürel anlamda olmadığını, eğitim, sağlık ve ekonomik konularında da yurt içi ve dışında pek çok dernekle birlikte hareket ettiklerini anlattı.

Son olarak Yunanistan, Makedonya, Kosova ve diğer Balkan ülkelerini kapsayan bir gezi tertiplediklerini, buraya Bursa'dan Makedonya Arnavutluk Kosova Göçmenleri Derneğinin (MAK-DER) ciddi katkı sağladığını aktaran Selimler, "Bu gezide, Balkan ülkelerinin bakan, milletvekilleri, diğer siyasi temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarıyla ve Türk büyükelçilikleriyle çok faydalı görüşmelerimiz oldu" dedi.

Selimler, Türkiye'de de Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a, Bursa'dan İzmir'e pek çok kentte Arnavut, Boşnak, Makedon, Bulgaristan, Romen, Pomak ve diğer Balkan halklarından insanların yaşadığına işaret ederek, "Balkan göçmenleri vatanseverdir. Onlar yaşadıkları ülkenin refahı, huzuru ve gelişimi için var güçleriyle çalışırlar. Bu konuda çok çektikleri için din, dil, ırk, mezhep gibi ayrıma girmezler. Hatta bu çerçevede geçen yıl Şanlıurfa'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in koordinatörlüğünde bir sıra gecesi düzenledik" diye konuştu.

ABD, Balkan ve diğer Avrupa ülkelerinde çeşitli toplantı, konferans ve festivallere de katıldıkları bilgisini veren Selimler, Balkan ülkelerinin ekonomik ve sosyal gelişimi konusunda ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünyadaki Balkan Göçmenleri Ulubaldef Çatısı Altında Birleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement