Dünyanın belediye başkanları Bornova'da buluştu - Son Dakika
Güncel

Dünyanın belediye başkanları Bornova'da buluştu

Enerji Kentleri Ağı Bornova'da toplandı

02.06.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde başlayan Energy Cities (Enerji Kentleri Ağı) Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu'nda önemli mesajlar verildi.

Her yıl farklı bir tema ile bir Avrupa kentinde gerçekleştirilen Energy Cities Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu'nun açılışında konuşan Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı ve Almanya Heidelberg Belediye Başkanı Eckart Würzner iki günlük konferans boyunca küresel iklim deşiklikliği ile mücadele konusunda pek çok yeni fikrin ve işbirliği olanaklarının ortaya çıkacağına inandığını söyledi. Würzner, enerji geleceği konusunda pek çok çalışma yapan Bornova'nın bu konuları konuşmak için çok uygun bir Avrupa kenti olduğunu belirterek, "Bu nedenle Bornova ve İzmir'de olmaktan gurur duyuyorum" dedi. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu belediyeler olarak karbon emisyonunu düşürmek için çevreci projeleri hayata geçirdiklerini ancak başta iklim değişikliği ile mücadele olmak üzere pek çok konuda sonuç almak için doğaya zarar veren vahşi üretimden vazgeçilmesi gerektiğini bunun için de Birleşmiş Milletler gibi kuruluşların önlemler alması gerektiğini söyledi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilklerin kenti Bornova'da Energy Cities'in Yıllık Konferansı'nı ve Genel Kurulu'nu yapmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Korel Göymen konferansın genel çerçevesini çizdiği konuşmasında Türkiye'nin akla gelen her alanda Avrupa Birliği'ne yatay olarak girdiğine dikkat çekti.

Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğindeki Energy Cities Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu Yaşar Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda başladı. Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı Eckart Würzner ile Avrupa, Asya ve Afrika'dan üye kentlerin yöneticileri Çarşamba akşamı İzmir'e geldi. Konuklar ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tarihi Havagazı Fabrikası'nda onurlarına verilen kokteyle katıldı. Bu arada Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı ve Almanya Heidelberg Belediye Başkanı Eckart Würzner Bornova Belediye Meclisi toplantısına da katılarak İzmir'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Energy Cities'in yönetim kurulu toplantısı da Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın da katılımıyla aynı akşam gerçekleştirildi.

Yaşar Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Energy Cities Yıllık Konferansı'na CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı Eckart Würzner ve üç kıtadan kentlerin yöneticilerin CHP Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ilçe belediye başkanları katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyanın belediye başkanları Bornova'da buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'teki Kafede Çıkan Yangın Sonucu İş Yeri Kullanılamaz Hale Geldi
    13:39 İzmit'teki Kafede Çıkan Yangın Sonucu İş Yeri Kullanılamaz Hale Geldi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir kafenin mutfak kısmında çıkan yangın, iş yerine de sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, kafe kullanılamaz hale geldi. Yangın sonucunda 2 kişi dumandan etkilendi.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, otel ve turizm sektörü çalışanlarıyla bir araya geldi
    13:37 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, otel ve turizm sektörü çalışanlarıyla bir araya geldi

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Bodrum ilçesinde otel ve turizm sektörü çalışanlarıyla bir araya geldi. Ayaydın, sezon öncesi son hazırlıkları yapan otel çalışanlarıyla buluşarak, göreve gelmesi halinde Muğla ve ilçelerindeki altyapı sorununu hızlı şekilde düzeltmek için çalışacağını belirtti. Ayaydın, Muğla'da yapacakları projeler arasında hafif raylı sistem ve ev kadınlarının ürünlerini pazarlamalarını sağlayacak bir ofis açma gibi planlarının olduğunu ifade etti.

  • Osmaniye'de tarım arazilerinin kullanımı projesi kapsamında 340 çiftçiye 34 ton soya tohumu dağıtıldı
    13:36 Osmaniye'de tarım arazilerinin kullanımı projesi kapsamında 340 çiftçiye 34 ton soya tohumu dağıtıldı

    Osmaniye'de tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında, 340 çiftçiye 34 ton soya tohumu dağıtıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, soyanın toprağın dinlenmesini sağladığını ve hayvan yemi olarak kullanılabildiğini belirtti. Vali Erdinç Yılmaz ise Osmaniye'nin soya üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, çiftçilere desteklerin devam edeceğini söyledi.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri daha toprağa verildi
    13:35 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri daha toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden Dinçer Uzunosmanoğlu'nun cenazesi Bahçecik Belde Camisi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Olayda hayatını kaybeden diğer işçilerin cenazeleri ise dün defnedilmişti.

  • Nurdağı'nda depremzede köy evleri hak sahiplerine teslim ediliyor
    13:33 Nurdağı'nda depremzede köy evleri hak sahiplerine teslim ediliyor

    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin etkilediği Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde tamamlanan köy evlerinin depremzede hak sahiplerine teslimi sürüyor. Kırsal Naimler ve Mestihüyük mahallerinde inşaatı tamamlanan 11 köy evi oturuma hazır hale getirildi. Kaymakam İsmail Alsancak, Nurdağı Belediye Başkan Vekili Yakup Bahar, Gaziantep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakan Şimşek ve AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun, bir araya geldiği hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

  • Erzurum'da Baharın İlk Habercisi: Sıcaklıklar Yükseliyor
    13:32 Erzurum'da Baharın İlk Habercisi: Sıcaklıklar Yükseliyor

    Erzurum'da bahar mevsimi yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Meteoroloji raporlarına göre önümüzdeki hafta sıcaklıklar eksi derecelerden 25 dereceye kadar çıkacak. Erzurum çevresinde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağmur görülecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi de yaşanacak. Vatandaşlar ve yetkililer çığ tehlikesine karşı dikkatli olmalı.

  • İbrahim Keloğlan'ın Eros'u öldürme davasında karara itiraz edildi
    13:30 İbrahim Keloğlan'ın Eros'u öldürme davasında karara itiraz edildi

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Hatay'ın Defne ilçesinde bir evin bahçesinde lahit bulundu
    13:29 Hatay'ın Defne ilçesinde bir evin bahçesinde lahit bulundu

    Hatay'ın Defne ilçesinde, Fevzi M'ye ait bir evin bahçesinde yapılan elektrik altyapısı çalışması sırasında lahit bulundu. Durum jandarmaya bildirildi ve lahit, Hatay Müze Müdürlüğüne incelenmek üzere götürüldü.


Advertisement