Dünyanın En Büyük Dalga Enerjisi Projesi Gerçekleşecek - Son Dakika
Teknoloji

Dünyanın En Büyük Dalga Enerjisi Projesi Gerçekleşecek

Dünyanın En Büyük Dalga Enerjisi Projesi Gerçekleşecek

Dalga gücünden elektrik elde etmek için kurulacak dünyanın en büyük su altı sistemi, İskoçya'nın kuzey kıyısında planlanıyor.

29.08.2014 19:10  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalga enerjisi yeni bir konsept değil ama hızla yükselen güneş enerjisi yanında yüksek malzeme ve işçilik maliyeti ile çok da popüler değil. Ama güneş enerjisinin verimli olarak kullanılamadığı İskoçya'nın kuzey kıyıları gibi bölgelerde daha uygun bir yenilenebilir enerji türü olduğu da çok açık.

İşte şimdi bu bölgede dünyanın en büyük dalga enerjisi sistemi kurulmaya hazırlanılıyor. Bunu gerçekleştirmeye çalışan Atlantis Resources firması, MeyGen ismindeki yenilenebilir enerji projesi için 83 milyar Dolar'lık bir fon topladıklarını açıkladı. Bu büyük fon, İngiltere Enerji Bakanlığı, Scotish Enterprise, Highlands and Islands Enterprise, The Crown Estate ve Atlantis firmaları tarafından sağlanmış durumda.

MeyGen projesi denizin altında dalgaların akımından faydalanacak, her biri 1.5 MW gücünde dört büyük pervane tipi türbin ile başlayacak. İlk faz 61 türbin inşasını içeriyor. Proje tamamlandığı zaman toplamda 269 türbin ile 398 MW güç elde etmesi planlanmış. Verilen bilgiye göre MeyGen sistemi 175,000 eve temiz elektrik sağlayacak. İngiltere Enerji Bakanlığı'nın açıklamasında, dalgadan elde edilecek enerjinin İngiltere'nin %20'sine temiz enerji sağlamasının mümkün olduğu belirtildi.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Dünyanın En Büyük Dalga Enerjisi Projesi Gerçekleşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement