Dünyanın En Büyüklerinden Huawei, Amerika'da Yasaklandı - Son Dakika
Teknoloji

Dünyanın En Büyüklerinden Huawei, Amerika'da Yasaklandı

Dünyanın En Büyüklerinden Huawei, Amerika\'da Yasaklandı

Huawei ise bu durumdan endişeli değil, büyümesini sürdürüyor.

17.10.2014 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Dünyanın en büyük telekomünikasyon firmalarından olan Huawei, Amerika Birleşik Devletleri'nde yasaklandı. Daha önce yaptığımız birçok haberde, Huawei ve ZTE gibi Çin menşeli firmaların Amerika, Kanada gibi ülkelerde satış yapmalarının ve firma satın almalarının yasaklanabileceğinden, çünkü Çin devleti için casusluk yapabileceğine dair Amerika'nın endişelerinin olduğundan söz etmiştik. Öte yandan, Çin devleti de boş durmamış, Apple ve Samsung ürünlerinin devlet kurumlarında kullanılmasını yasaklamıştı.


Ve şimdiye bakacak olursak, Amerika harekete geçti ve Huawei'yi kendi sınırları içinde yasakladı. Bundan sonra neler olur bilinmez, Ancak Huawei'nin Amerika'ya karşı hala açık kapı bıraktığını da söyleyelim.


Huawei, Çinli bir teknoloji firması ve Ren Zhengfei tarafından 1987 yılında kurulmuştu. Zhengfei, eskiden Çin ordusunda askerdi ve bu firmayı kurduktan sonra da orduyla iletişiminin devam ettiği söyleniyordu. İşte bu birlikteliğin devamında da casusluk ihtimalinden korkuluyor.


Huawei'nin CEO'su Guo Ping ise, bu suçlamaları reddediyor. Huawei, bu yılın ilk yarısı itibarıyla gelirlerini artırarak 20 milyar dolar rakamını gördü. Firma, 150'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve büyümesini sürdürüyor. "Bu başarıların elde edilmesinde Amerika pazarının hiçbir etkisinin olmadığını, bu yasaklamanın önemli olmadığını, onlar olmadan da büyümelerini sürdürebileceklerini" bildiren Ping, "Ancak yine de bize ihtiyaç duyulursa Amerika'da da hizmet verebiliriz, yoksa da beklemesini biliriz" diyor.


Huawei, dünyanın en güçlü firmalarından bir tanesi ve gelirlerinin %65'lik kısmını Çin dışından elde ediyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Dünyanın En Büyüklerinden Huawei, Amerika'da Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement