Dilek Öğretmen, Dünyanın En İyi 50 Öğretmeninden Biri Seçildi - Son Dakika
Güncel

Dilek Öğretmen, Dünyanın En İyi 50 Öğretmeninden Biri Seçildi

Dilek Öğretmen, Dünyanın En İyi 50 Öğretmeninden Biri Seçildi

Samsun'da bir ilkokulda öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, "Dünyada en iyi 50 öğretmen" arasında yer alarak, 1 milyon dolarlık 'Küresel Öğretmen Ödülü'ne aday gösterildi.

09.12.2014 17:50  Güncelleme: 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulunda öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, Varkey Gems Vakfı Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin seçtiği "dünyada en iyi 50 öğretmen" arasında yer aldı.

Kumköy İlkokulu'nda 5 yıldan bu yana görev yapan sınıf öğretmeni 33 yaşındaki Dilek Livaneli, 2 yıl önce Samsun'da 'Yılın mesleğinde fark yaratan öğretmeni' seçilmesinin ardından bu yıl da uluslararası bir vakıf tarafından dünyadaki en iyi 50 öğretmen arasında gösterilmesinden mutlu olduğunu söyledi.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız'ı ziyaret eden Livaneli, bireysel başvurusu sonucu değerlendirmeye tabi tutulduğunu anlattı.

"ÇOK MUTLUYUM, GURURLUYUM"

Dünyada ilk 50 arasına girdiğini söyleyen Livaneli, "Çok mutluyum, gururluyum. Bir ödülü var evet, bu noktada neler yapacağımı tam olarak düşünmedim. Böyle bir ödüle layık görülsek de yine o ödüle örnek bir davranış göstermemiz gerekiyor" dedi.

BEŞ BİN ÖĞRETMEN ARASINDA DEĞERLENDİRİLDİ

Başarısından dolayı Livaneli'yi tebrik eden Yıldız ise "Öğretmenimiz bizleri gururlandırdı. Kendisi Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) seçtiği en iyi 50 öğretmen arasında yer aldı" diye konuştu.

ÖDÜL 1 MİLYON DOLAR

Livaneli'nin 5 bin öğretmen arasında değerlendirildiğine değinen Yıldız, şunları kaydetti:

"Daha sonra bin 300 öğretmen arasına kaldı. Son olarak da 50 kişilik final gurubuna kaldı. Yarışmanın 1 milyon dolar ödülü var ama burada önemli olan öğretmenimizin diğer öğretmenlerimize örnek olması ve neler yapılabileceğini göstererek farkındalık yaratması."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dilek Öğretmen, Dünyanın En İyi 50 Öğretmeninden Biri Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kasap: Keşke ilkokuldayken benimde öğretmenim olsaydı belki haylaz olmaz okurdum 1 0 Yanıtla
  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement