Dünyanın En İyi Akrobasi Pilotları Fethiye'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

Dünyanın En İyi Akrobasi Pilotları Fethiye'de Buluştu

Dünyanın En İyi Akrobasi Pilotları Fethiye\'de Buluştu

Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen dünyanın en iyi akrobasi pilotları, gökyüzünde renkli şovlarıyla izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

22.10.2014 10:17  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, hava sporlarının farklı branşlardaki en iyi akrobasi pilotlarını Fethiye'de buluşturdu.

Dünya bu formatta düzenlenen ender organizasyonlardan biri olarak gösterilen festival, her yıl dünyanın en iyi akrobasi pilotlarına ev sahipliği yapıyor.

Festivale katılan kuş adam, base jump ve yamaç paraşütü akrobasi branşlarındaki pilotların yaptığı nefes kesen gösteriler, ilgiyle izlendi. Babadağ'daki pistlerden uçuşlarını gerçekleştiren pilotlar, gökyüzündeki tehlikeli şovlarının ardından Belcekız Plajı'ndaki pistlere indi.

- 40 ülkeden 500 sporcu katılıyor

Festivalin organizatörü Kadri Tuğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonun ilk gününde yaklaşık bin 500 uçuş gerçekleştiğini söyledi.

Festivale katılan yaklaşık 40 ülkeden 500 sporcunun gökyüzünde gerçekleştirdiği şovların izleyenlerin beğenisini topladığını belirten Tuğlu, hava şartları elverişli olduğu sürece festival boyunca farklı gösteriler yapılacağını dile getirdi.

- Musul ve Erbil'den bile gelen var

Tuğlu, festivale yabancı ülkelerden hava sporları tutkunu pek çok pilotun katıldığını ifade ederek, " Pakistan, Irak, İran gibi ülkeler ile Musul, Kerkük ve Erbil'den büyük zorluklarla gelen paraşütçüler var. IŞİD'den nasıl kurtulup geldiler bilmiyorum. Bölgedeki bu organizasyon birçok ülkedeki hava sporları meraklılarını Fethiye'de buluşturdu" dedi.

Festivalde hafif havacılıkla ilgili motorlu ve motorsuz delta kanat uçuşları, motorlu yamaç paraşütü, normal ve akrobasi yamaç paraşütü gösterileri yapıldığını anlatan Tuğlu, "speed rider" denilen hızlı ve tehlikeli gösteriler ile dünyada en çok Ölüdeniz'deki festivalde görülebilecek kuş adam atlayışlarını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

15 yılda sadece bir kez katılamadı

Festival için Çek Cumhuriyeti'nden gelen akrobasi pilotu Tomas Lednik ise 15 yıldır devam eden festivale sadece bir kez katılamadığını söyledi.

Farklı ülkelerde birçok organizasyona katıldığını ancak Ölüdeniz ile kıyaslanabilecek bir festival görmediğini vurgulayan Lednik, "Bu işi hem meslek hem de hobi olarak yapıyorum. Hava sporlarıyla ilgili dünya şampiyonalarına katılıyorum. Ayrıca hava araçlarından atlanarak gerçekleşen tehlikeli hava sporlarını yapıyorum. Her uçuştan ayrı keyif alıyorum" diye konuştu.

Bu arada festival boyunca sporcuların güvenliği için denizde Sahil Güvenlik, karada ise 112 Acil Sağlık ile UMKE ekipleri görev yapıyor. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünyanın En İyi Akrobasi Pilotları Fethiye'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement