Dünyanın En İyi Okçuları Biga'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Dünyanın En İyi Okçuları Biga'da Buluştu

Dünyanın En İyi Okçuları Biga\'da Buluştu

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Okçuluk Turnuvası büyük ilgi gördü.

16.08.2014 16:03  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen okçuluk turnuvası büyük ilgi gördü. Issız Adam filmi ile tanınan oyuncu Cemal Hünal'ın da gösteri yaptığı turnuvada, yurt içi ve yurt dışından müsabakalara katılan atlı ve yaya okçular hünerlerini sergiledi.

Türk geleneksel okçuluğunun en büyük organizasyonlarından birisi olan 'Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakaları'nın dördüncüsü Biga İlçesine bağlı Çınarköprü köyünde başladı. İÇDAŞ'ın ana sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi ile belde belediyelerinin katkılarıyla, Türk Okçuluk Federasyonu ortaklığında düzenlenen turnuvaya 21 ülkeden 110 yabancı, Türkiye'nin 29 kulübünden 400'ün üzerinde Türk sporcu katıldı. Okçuluk turnuvasına bu sene de Issız Adam filmi ile ünlenen İstanbul Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı ünlü oyuncu Cemal Hünal katıldı. Hünal, 'Şems' adlı atıyla, atlı okçuluk kategorisinde hünerlerini sergiledi. Başarılı atışlar yapan Hünal, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nden gelerek müsabakalara katılan Lucas Novardni, organizasyonu başarılı bulduğunu söyledi. Kendisinin de Türk ve Tatar yayları yaptığını anlatan Novardni, "Harika bir organizasyon. Her yıl daha iyiye gidiyor. Başından beri buraya gelenlerden bunu defalarca duydum. Yarışma yeri mükemmel. Bütün olumlu kelimeleri söyleyebilirim bu organizasyon için. Çekoslovakyalıyım, ama 20 yıldır ABD'de yaşıyorum. Tatar ve Türk yayları yapıyorum" dedi.

Biga Kaymakamı Fatih Genel'in ağabeyi, Kayseri Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Sami Genel, "Gerçekten atalarımız Türk okçuluğunu dünyaya tanıtmışlar, nam salmışlar. Biz de son 10 yıldır sayın kaymakamımızın, devletimizin, bakanlarımızın ve ilgili milletvekillerimizin desteğiyle bu ata sporumuzu yeniden canlandırıyoruz. Bazı valilikler bize sahip çıkıyor. Atlı okçuluk Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'na bağlandı. Resmi hakemlerimizi yetiştiriyoruz. Biraz rahatladık. Ancak yaya okçularımızda sıkıntı var. Onları da federasyona kavuşturursak çok daha iyi olacak. Dünyanın en iyi atlı ve yer okçuları burada" dedi.

Biga Kaymakamı Fatih Genel, "Okçuluk müsabakalarının bu yıl Biga'da dördüncüsünü yapıyoruz. Bu sene rekor ilgi var. 21 ülkeden 110 sporcu var. Türkiye'nin 29 kulübünden 400'ün üzerinde Türk sporcu katıldı. Bunlar atlı ve yaya okçuluk kategorilerinde yarışıyorlar" diye konuştu.

Müsabaka alanının da özel seçildiğini anlatan Kaymakam Genel, "Burası Granikos savaşının yapıldığı meydan. Milattan önce 334 yılında burada kırılma yaşanan bir yer" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyanın En İyi Okçuları Biga'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement