Dünyanın En Modern Yangın Söndürme ve Yara Savunma Simülatörü Açıldı - Son Dakika
Güncel

Dünyanın En Modern Yangın Söndürme ve Yara Savunma Simülatörü Açıldı

Dünyanın En Modern Yangın Söndürme ve Yara Savunma Simülatörü Açıldı

Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından başlatılan ve METEKSAN Savunma Sanayi A.Ş. tarafından yapılan Yangın Söndürme ve Yara Savunma Simülatörü, Kocaeli’de bulunan Yıldızlar Su Üstü Eğitim Komutanlığı’nda açıldı.

16.06.2016 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından başlatılan ve METEKSAN Savunma Sanayi A.Ş. tarafından yapılan Yangın Söndürme ve Yara Savunma Simülatörü, Kocaeli'de bulunan Yıldızlar Su Üstü Eğitim Komutanlığı'nda açıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın eğitimlerinde kullanılmak üzere Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından başlatılan ve METEKSAN Savunma Sanayi A.Ş. yükleniciliğinde inşa edilen Yangın Söndürme ve Yara Savunma Eğitim Simülatörü projesi tamamlandı. Tüm testleri sorunsuz şekilde geçen simülatörün resmi açılış töreni Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan Yıldızlar Su Üstü Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen törenle açıldı. Yıldızlar Statüsü Eğitim Merkezi Komutanlığı bünyesinde 3 ayrı binaya yerleşik entegre bir sistem olan Yangın Söndürme ve Yara Savunma Eğitim Simülatörü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin gemide yangın çıkması veya geminin hasar alması durumunda daha hazır olmasını ve eğitimlerin etkin bir şekilde verilmesini sağlayacak.

ÜST DÜZEY KATILIM OLDU

Dünyanın bu alanda en modern simülatörü olan Yangın Söndürme ve Yara Savunma Simülatörü'nün açılış törenine Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Mustafa Şeker, Savunma Sanayi Daire Başkanı Süreyya Yiğit, Gölcük İlçe Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Harp Filosu Komutanı İskender Yıldırım, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Hayrettin İmren, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İkmal Daire Başkanı Tuğamiral Hasan Kulaç, Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Yalçın Payal, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer ve Kore Cumhuriyeti Deniz Ataşesi Yarbay Ho Sung Hwang ile çok sayıda askeri personel katıldı.

GERÇEĞİNE UYGUN HAZIRLANDI

Suüstü ve denizaltı gemilerine ait kompartıman ve donanım malzemesi benzetimlerinin yapıldığı, efor test parkurunun da yer aldığı binada konumlandırılan Yangın Eğitim Simülatörü, gerçekçi eğitim ortamına sahip olması ile gerçek yangın durumları için eğitim imkanı sunuyor. Simülatör binasında farklı yangın tipleri için eğitim imkanı bulunan makine dairesi, kamera, aşhane, telsiz kamarası, savaş harekat, revir, hasar kontrol merkezi gibi kompartımanlar gerçeğine uygun olarak hazırlanmış durumda. Aynı şekilde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki MEKO sınıfı fırkateynlerde mevcut helikopter platformuna benzer biçimde konumlandırılmış helikopter maketinden kokpit, kabin, motor yangınları ile platforma yakıt saçılması sonucunda oluşabilecek çeşitli yangınlar için de farklı müdahale eğitimleri uygulanabiliyor.

"DENİZLERİN SERT KOŞULLARI ALTINDA ÇALIŞAN BİZLER İÇİN DAYANIKLI OLABİLMEK ESASTIR"

Yangın Söndürme ve Yara Savunma Simülatörü'nün açılış töreninde konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, "Bir denizcinin gemide göreve başlamadan önce bazı yeteneklere kavuşması mutlak zorunluluktur. Bunlar yüzme, yelken, yara savunma ve yangındır. Bu yeteneklere kavuşmadan göreve başlaması halinde gemide değişik risklerle karşı karşıya kalacaktır. Bugün modern bir tesise sahip olacağız. Bu tesis ile bu yeteneklerden ikisinde gemi personelini geçmişe nazaran çok daha iyi eğitme şansına sahip olacağız. Bugün burada, bu çapta Türkiye'nin ilk modern yangın simülatörü ve yara savunma simülatörünü Yıldızlar Su Üstü Eğitim Merkezi'ne kazandırmamız bunun somut bir göstergesidir. Denizlerin sert koşulları altında çalışan bizler için Yoğun stres altında doğru ve süratli karar vermek ve bunu yaparken dayanıklı olabilmek esastır. Bu yetenekleri kazanabilmek için alınan nazari eğitimleri fiili olarak icra edebilecek uygun ortamı oluşturmak emniyetle, eğitim yapmak ve hedeflenen performansı yakalamak her zaman kolay olmayabilir. Bu zorluğun üstesinden gelebilmek için simülatörler oldukça yararlı araçlardır" ifadelerini kullandı.

Oramiral Bostanoğlu'nun konuşmasının ardından Gölcük Yıldızlar Su Üstü Eğitim Komutanlığı'nda inşa edilen Yangın Söndürme ve Yara Savunma Simülatörü'nün açılışı yapıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyanın En Modern Yangın Söndürme ve Yara Savunma Simülatörü Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement