Dünyanın En Uzak Adasından İş İlanı - Son Dakika
Dünya

Dünyanın En Uzak Adasından İş İlanı

Atlantik Okyanusu'nun güneyinde, dünyanın en zor ulaşılan yerlerinden biri olan Tristan da Cunha adası, tarım danışmanları arıyor.

09.02.2016 10:19  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehir keşmekeşinden uzak, doğayla iç içe bir yaşam ve bunu sağlayacak bir iş hayali kuranlardan mısınız? Tam size göre bir iş var. Atlantik Okyanusu'nun güneyindeki Tristan da Cunha adasında çalışmak üzere tarım danışmanları aranıyor. Ancak ada dünyanın en zor ulaşılan noktalarından biri.

TARIM DANIŞMANLARI ARANIYOR

Dünyanın pek çok ekonomisinde ve tabi Türkiye'de işsizlik önemli bir sorun olmaya devam ederken, bazen sıra dışı iş olanakları da ortaya çıkıyor. Ocak ayında internet üzerinden verilen bir iş ilanı da bunlardan biri. Atlantik Okyanusu'nun güneyinde bulunan ve dünyanın ulaşımı en zor noktalarından biri olan Tristan da Cunha adasında çalışmak üzere tarım danışmanları aranıyor.

TÜM GELİRİ CEBİNDE KALACAK

Rotka.org sitesinin aktardığı habere göre, bu çok küçük ve neredeyse dünyanın kalanından izole durumdaki adada çalışmayı kabul edenlerin yol ve konaklama masrafları da karşılanacak. Yani bu uzak adada tarım ve hayvancılık üzerine çalışmayı kabul eden kişinin tüm geliri cebinde kalacak.

1 AYLIK DENİZ YOLCULUĞUNU GÖZE ALMAK GEREKİYOR

Tristan da Cunha adası Güney Afrika'dan 1500 mil, Güney Amerika'dan 2000 mil uzaklıkta ve okyanusun tam ortasında. Bir havalimanına sahip olmayan ada, yıl boyunca sadece 60 gün erişilebilir oluyor. Üstelik bunun için Güney Afrika'ya 6 günlük ya da Güney Atlantik Okyanusu üzerinden 1 aylık deniz yolculuğunu göze almak gerekiyor. Adanın gelirinin çoğu kerevit ve Tristan kaya ıstakozu ticaretinden geliyor. Bu durum, taze sebze ve meyve temini için de büyük zorluk yaratıyor. Şu anda adada sadece patates yetişiyor ama ithal gıdalara bağımlı yaşamamak için meyve-sebze yetiştirmek istiyorlar. Zaten yeni iş pozisyonunun amacı da bu.

İŞTE ARANAN ÖZELLİKLER

Tristan'da en az iki yıllık bir süreyi taahhüt edeceğiniz yarı inziva bir çalışma dönemi aklınıza yatıyorsa başvuru için şu bilgilere sahip olmanız gerekiyor:

Meyve bahçesi oluşturma, yönetme ve geliştirme.

Hayvancılık için modern ilaç tedavisi

Ekilebilir ürün rotasyonu

Seralarda sebze üretimi

Hayvan bakımı ve genel hayvancılık

Dünyanın En Uzak Adasından İş İlanı

Son Dakika Dünya Dünyanın En Uzak Adasından İş İlanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Nedim Ceyhan: Bu kafatasçı Türkleri oraya götürseler 2. Gün "Burası bize atalarımızdan yadigar" diyip yerli halkın dilini yasaklamaya kalkarlar. 22 47 Yanıtla
  • tc: Tayibi gonderelim arada baskan olsun guzel yer 19 9 Yanıtla
  • beyefendi: bence kürtler bu adaya sürülmeli ama oradada hendek kazarlar dimi ama 10 10 Yanıtla
  • Gercek: TÜRKİYEDE TORPİLSIZ İS E GİRMEK BU ADADA İS E GİRMEKTEN DAHA ZOR 10 3 Yanıtla
  • Trabzon: Adana samsunu + işidi oraya yollayalım 5 7 Yanıtla
  • bursali: gerizekali insan kurtlere kurban ol hemi... sen cok paksin dimi 5 6 Yanıtla
  • bursali: ne yazik ki ulkemizde kurt turk ayrimi yapan kendini milleyetci zannedip vatanimiza teror kadar zarar veren insanlar var yaziklar olsun... ( boyle konusan cahillere) 6 1 Yanıtla
  • bursali: gerizekali insan kurtler sana ne yapti.sen cok paksi dimi 4 2 Yanıtla
  • 30 .65: Geveze geveze konuşmayin lan kürt türk kardeştir edepsiz beyefendi sadece seni yollasak daha iyi olur cahil.... 5 0 Yanıtla
  • hopdedik: En yakin ,,cape town ,, ve ,,rio de janeiro ,, var...bize sıra gelmez....oturun oturduğunuz yerde 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement