Dünyanın En Uzak Köşesi Patagonya'ya Fest Travel İle Yakından Bakın! - Son Dakika
Güncel

Dünyanın En Uzak Köşesi Patagonya'ya Fest Travel İle Yakından Bakın!

Patagonya doğanın tüm güzelliklerini, bölgeye özgü çok çeşitli hayvan ve bitki çeşitliliğini yakından görebileceğiniz bir coğrafya.

22.10.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öyleki Patagonya adı bile doğadan gelir… Patagonya, orada yaşayanlara, bölgede Lama'nın atası olarak bilinen "guanako" derisinden yaptıkları uzun bir tür çarık veya pabuç giydikleri için "koca ayaklı adam" anlamına gelen Patagon kelimesinden türemiştir.

Şili ve Arjantin'in güney kesimlerini oluşturan Patagonya, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nden iki önemli yeri Iguazu Çavlanı ve Los Glacieres Ulusal Parkı ile tüm dünyadan gezginleri kendine çekiyor!

Bilhassa UNESCO doğal ve tarihi miras listesine alınmış buzullar parkı ile ünlenen bölge, nefes kesen güzellikte mavi tonlarına sahip buzullara sahip. Sadece filmlerde karşımıza çıkacak türden bir sahne koskoca bir buzuldan bir parça düşerken çıkardığı çatırtıları duymak

bile Patagonya'yı görmek için yeterli bir neden sayılır. Ne ki Patagonya bundan fazlasıdır: UNESCO Somut olmayan Dünya Mirası Listesi'ndeki "Tango"da Patagonyalıdır.

Hem doğanın hem kültürün keyfini sürmek isteyenler insanın hayatında bir kere yaşanacak türden bir deneyimi, Patagonya coğrafyasını görmeli!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyanın En Uzak Köşesi Patagonya'ya Fest Travel İle Yakından Bakın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement